CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

20. 04. 2022

MONETA zvyšuje úrokové sazby depozitních produktů, nabídne zhodnocení až 4,3 % ročně

Od příštího pondělí zvýší MONETA úrokové sazby svých spořicích účtů i termínovaných vkladů. Úspory do jednoho milionu korun budou moci klienti nově úročit na spořicích účtech sazbou 3,3 %, na termínovaných vkladech pak se pak sazby zvyšují od 3,6 % do 4,3 % v závislosti na délce sjednání termínovaného vkladu. Banka tím reaguje na zvýšení základních úrokových sazeb ze strany ČNB.

Na změny v kontextu rozhodnutí ČNB jsme zvýšením sazeb na našich spořicích produktech reagovali poprvé už vloni na podzim. Naše filozofie je jednoduchá: chceme, aby naši klienti věděli, že MONETA na tyto změny reaguje nejenom na straně úroků u půjček, ale i na straně vkladů. Benefit růstu úrokových sazeb zkrátka přenášíme i na naše klienty,“ uvedl v této souvislosti předseda představenstva Tomáš Spurný.

Úrokovou sazbu 3,3 % ročně nabídne MONETA u spořicích účtů při objemu do jednoho milionu korun. Nad tuto částku bude spořicí účet hodnocen sazbou 0,50 % ročně, a to bez jakýchkoliv podmínek. Až doposud byly spořicí účty v bance úročeny sazbou 2,5 %.

V případě termínovaných vkladů bude úroková sazba činit 3,6 % při sjednání na tři měsíce a 3,8 % při sjednání na šest měsíců. U ročních termínovaných vkladů nabídne banka úrokovou sazbu na úrovni 4,3 %. Kromě délky sjednání nebudou sazby zatíženy žádnou další podmínkou.