Pondělí 27. září. Svátek má Jonáš.

Mondelēz International na evropských trzích povede Vince Gruber

Investice 27.02.2019 | 15:03 0 Komentářů

Vince Gruber se stal výkonným viceprezidentem a prezidentem pro evropské trhy společnosti Mondelēz International, globálního výrobce cukrovinek a pečených produktů. Před tímto jmenováním působil několik let na pozici oblastního prezidenta společnosti pro západní Evropu. V nové roli dostal za úkol formovat a řídit firemní strategii „Snacking Made Right“ v celém regionu. Cílem této nové strategie je povzbudit lidi k tomu, aby „svačili dobře díky nabídce správných snacků pro tu pravou chvíli, vyrobených tím nejlepším možným způsobem“.

„Snacking Made Right je strategický plán, který v nadcházejících letech bude provázet všechny naše aktivity a povede nás k udržitelnému a ziskovému růstu,“ uvedl Vince Gruber. „Jsem opravdu rád, že mohu vést skvělý evropský tým a těším na společnou práci s našimi produkty.“ Evropa je klíčovým trhem společnosti, v roce 2018 zde činily její čisté tržby 10 miliard USD, což představuje více než třetinu tržeb celé firmy. Mezi nejznámější značky v Evropě patří Milka, Cadbury, Toblerone, Oreo, LU či Halls, v České republice a na Slovensku mezi ně patří značky Opavia a Figaro. V obou zemích se přitom nacházejí významná produkční místa společnosti, především jde o továrny v Opavě, Lovosicích, Mariánských Lázních a Bratislavě, přičemž továrna v Opavě je největším místem výroby sušenek společnosti v celé Evropě. S výjimkou továrny v Mariánských Lázních je produkce ze všech těchto výrobních míst určena nejenom pro lokální trhy, ale i pro export.

Kariéra Vince Grubera začala v roce 1989 ve společnosti Kraft Foods Austria, nyní Mondelēz International, kde prošel do roku 2000 několika marketingovými pozicemi. Dalších sedm let pak profesně působil mimo společnost. V roce 2007 se však do Kraft Foods opět vrátil, a to na pozici ředitele segmentu čokolád pro Německo, Rakousko a Švýcarsko. Po následujících třech letech pak byl jmenován prezidentem segmentu čokolád pro celý evropský trh. V roce 2016 přijal Vince Gruber pozici oblastního prezidenta pro západní Evropu. Výkonným viceprezidentem a prezidentem Mondelēz International pro evropský trh se sídlem v Curychu byl jmenován v lednu letošního roku.

Tisková zpráva společnosti Mondelēz International