Čtvrtek 23. září. Svátek má Berta.

Miroslav Singer posílí dozorčí radu pojišťovny Generali

S účinností od března letošního roku byl Miroslav Singer na základě rozhodnutí jediného akcionáře jmenován členem dozorčí rady pojišťovny Generali.

Miroslav Singer nastoupil do skupiny Generali v lednu letošního roku na pozici ředitele institucionálních vztahů a hlavního ekonoma Generali CEE Holding.

Miroslav Singer zastával v letech 2010 až 2016 post guvernéra České národní banky. V letech 2005 až 2010 byl členem její bankovní rady a jejím viceguvernérem. Svoji profesní kariéru zahájil ve výzkumné sféře v Národohospodářském ústavu AV ČR a Centru pro ekonomický výzkum a doktorské studium University Karlovy. Následně působil v řadě vrcholných manažerských pozic ve finančním sektoru či poradenství.

Miroslav Singer vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze se zaměřením na obor matematické metody v ekonomii. V doktorandském studiu pokračoval na University of Pittsburgh, kde v roce 1995 obhájil svou disertaci a získal titul PhD.

Za svou práci a přínos k rozvoji finančního sektoru u nás i v zahraničí získal řadu domácích i zahraničních ocenění. Od renomovaného měsíčníku The Banker obdržel v roce 2014 cenu „Guvernér centrální banky v Evropě“.