Sobota 05. prosince. Svátek má Jitka.

Miroslav Lukáč novým členem představenstva Sberbank CZ zodpovědným za korporátní bankovnictví

Banky Sberbank 20.11.2014 | 11:39 0 Komentářů

Vedení korporátního bankovnictví ve Sberbank CZ převzal nový člen představenstva banky Miroslav Lukáč (44). Ve funkci nahradil Franka Guthana, který skupinu Sberbank opouští.

Miroslav Lukáč disponuje rozsáhlými zkušenostmi v oboru korporátního a investičního bankovnictví, zejména v oblastech úvěrování, strukturovaného financování a kapitálových trhů.

Svou kariéru zahájil v ČSOB v Bratislavě v týmu syndikovaných úvěrů. Během následujících 13 let pracoval na různých pozicích v Citibank v Praze a Moskvě, kde byl v letech 2009 až 2011 ředitelem korporátního a investičního bankovnictví pro ČR a SR.  Do Sberbank přišel z pozice ředitele zastoupení EBRD v Centrálním federálním okruhu Ruské federace.

Miroslav Lukáč odpovídá ve Sberbank za řízení divize korporátního a investičního bankovnictví, divize malých a středních podniků a kapitálových trhů.

„Angažováním Mira Lukáče pokračujeme v posilování našeho týmu o špičkové odborníky s rozsáhlými mezinárodními zkušenostmi. Korporátní financování je jednou z oblastí, ve kterých zaznamenáváme rychlý růst. Přinášíme na trh především vstřícné jednání s klienty a maximální pružnost. Úkolem Mira je udržet vysokou dynamiku tohoto růstu,“ prohlásil Vladimír Šolc, generální ředitel a předseda představenstva Sberbank CZ.

Miroslav Lukáč je absolventem Ekonomické univerzity v Bratislavě, hovoří anglicky, rusky a francouzsky. Mezi jeho záliby patří sport, umění a je zaníceným cestovatelem.