CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/£ 29.501 -0,13%

CZK/CHF 26.030 +0,03%

11. 08. 2021

Mikroinvestice do nemovitostí táhnou. Čtvrt roku od spuštění hlásí Investown.cz 10 000 uživatelů a vklady přes 50 milionů Kč

Více než 50 milionů korun dosud proinvestovalo 10 tisíc uživatelů prostřednictvím projektu Investown.cz, který umožňuje od letošního dubna investovat drobným investorům do rezidenčních nemovitostí. S Českou spořitelnou, která ve společnosti od loňského roku drží minoritní podíl, nyní Investown.cz pracuje na propojení s nejpoužívanějším bankovnictvím George. Tím nabídne možnost mikroinvestování více než 1,8 milionu klientů této bankovní aplikace.

Společnost Investown.cz spustila mikroinvestice do bytů na konci letošního dubna a klientům od té doby vyplatila zisky za více než 300 tisíc korun. „Nemovitosti jsou v Česku všeobecně považovány za zajímavou investici a my ji přiblížili lidem, kteří nemají k dispozici pro investování statisíce korun. Zájem o několikanásobně předčil naše očekávání. Průměrná výše investované částky na jednoho uživatele se blíží pěti tisícům korun. S přibývajícími nemovitostmi roste i částka, kterou každý měsíc investorům vyplácíme,“ uvádí spoluzakladatel a CEO Investownu Alan Pock s tím, že na konci září by tato částka měla přesáhnout dalších 400 tisíc korun.

V průběhu letošního července společnost představila mobilní aplikaci pro zařízení s operačním systémem iOS a Android. „Novou aplikací dáváme lidem nemovitosti do jejich kapsy. Naše jednoduchá a přehledná aplikace na investování je tak důležitým krokem, jak zvýšit komfort stávajících uživatelů a umožnit zapojení dalším. V tuto chvíli si mohou klienti vybírat z dvacítky investičních příležitostí, zejména v Praze, Brně, Plzni, Chomutově či Mostě. Postupně budou přibývat další nemovitosti napříč celou Českou republikou. Jejich výnos ve všech případech převyšuje hodnotu čtyř procent,“ vysvětluje Pock.

V dalším kroku je plánované propojení s Georgem

Investown vedle průběžné akvizice nových bytů intenzivně pracuje na projektu ve spolupráci s Českou spořitelnou. V Investownu jsme od samého začátku viděli velký potenciál a projekt skvěle zapadá do naší strategie pomáhat klientům k větší prosperitě. Během následujících měsíců chceme možnost mikroinvestic do nemovitostí umožnit klientům přímo v našem bankovnictví George,“ vysvětluje lídr programu Seed Starter Jiří Skopový a na závěr dodává: „Právě napojení startupů na naši zákaznickou bázi je největší přidanou hodnotou, kterou mladým firmám přinášíme. Pro řadu z nich je to mnohem důležitější než samotná finanční investice. Tu mohou získat jednoduše u celé řady investorů.“