Pátek 19. července. Svátek má Čeněk.

Metropolitní spořitelní družstvo navýšilo základní kapitál

Banky 23.07.2012 | 16:09 0 Komentářů

Metropolitní spořitelní družstvo (MSD), druhá největší záložna na českém trhu, pokračuje v dynamickém růstu. Vedle navýšení základního kapitálu na 578 mil. Kč, rozšiřuje družstvo také pobočkovou síť. Do konce roku 2012 stoupne počet poboček na sedm.

Členové MSD se v souladu s usnesením členských schůzí rozhodli navýšit základní kapitál na 578 mil. Kč, čímž MSD výrazně vylepšila kapitálovou přiměřenost. Vlastní kapitál pak dosahuje úrovně 636 mil. Kč. Trend posilování základního kapitálu bude, vzhledem k rostoucí bilanční sumě, nadále pokračovat i v dalších obdobích roku 2012. Ke konci 2. kvartálu 2012 vykázalo družstvo bilanční sumu v objemu 7,33 mld. Kč a hospodářský výsledek před zdaněním ve výši 86,4 mil. Kč.

Také zájem o služby MSD kontinuálně roste, v tuto chvíli se počet členů již blíží 7.500. Proto družstvo nadále rozšiřuje i pobočkovou síť. V květnu byla otevřena pobočka v Českých Budějovicích a v průběhu tohoto roku proběhne ještě otevření pobočky v Ostravě. V následujících měsících se také chystá přesun pražské pobočky z Karlína do nových moderních prostor na Florenci. Nová pobočka bude po otevření významně personálně posílena, protože kapacita stávající pobočky v Karlíně již nestačí pokrývat vzrůstající zájem klientů. Ke konci 2. kvartálu 2012 bylo rovněž z kapacitních důvodů přestěhováno administrativní centrum MSD do budovy Oasis Florenc, Sokolovská 394/17. „Naším cílem je i nadále udržet všechny naše pobočky jako nízkonákladové, ale zároveň zachovat stávající vysokou kvalitu služeb pro naše členy,“ doplňuje Petr Jánský, předseda představenstva MSD.

Úrokové sazby na vkladové produkty, které nabízí Metropolitní spořitelní družstvo, jsou dlouhodobě nezávislými odbornými servery (www.mesec.cz; www.investia.cz; www.ihned.cz a další) hodnocené jako nejvýhodnější v rámci celého českého bankovního i nebankovního sektoru.