Úterý 13. dubna. Svátek má Aleš.

MetLife pojišťovna pomáhá bořit mýty o neexistenci úspěšných žen

Ve dnech 17. a 18. dubna 2015 proběhl v pražském Clarion Congress Hotelu již 6. ročník akce Equal Pay Day – Ženy sobě, jehož zlatým partnerem byla letos i pojišťovna MetLife. Akce měla za cíl upozornit na celosvětový fenomén platové nerovnosti mezi muži a ženami. V České republice vydělávají ženy na stejných pozicích o 22 % méně peněz než muži, což nás řadí na jedno z posledních míst v Evropě. V rolích mentorek své zkušenosti předaly i členky nejvyššího vedení pojišťovny.

Účastnice akce se během dvou dnů mohly seznámit a inspirovat se profesními příběhy některých úspěšných žen českého byznysu. Akci podpořily členky nejvyššího vedení MetLife, HR manažerka Iva Kaplanová a provozní ředitelka Klára Ondráčková. „Pojišťovna MetLife v souladu s  globální politikou dlouhodobě podporuje diverzitu a aktivně se účastní řady kampaní na podporu rovných příležitostí žen a mužů,“ říká Iva Kaplanová, a dodává: „V MetLife v České republice pracuje 66 procent žen ku 34 procentům mužů, v nejvyšším managementu pojišťovny pak působí 36 procent žen.“

Equal Pay Day upozorňuje na společenské fenomény, které vedou k rozdílům v odměňování mužů a žen v a zároveň si klade za cíl pozitivně motivovat ženy k jejich dalšímu profesnímu a osobnímu rozvoji. Tato akce každoročně představuje nové ženské vzory z byznysu, ale i z podnikatelské sféry a tím úspěšně boří mýty o neexistenci úspěšných žen, o jejich rivalitě a o jejich neochotě předávat své zkušenosti či postřehy.