Čtvrtek 15. dubna. Svátek má Anastázie.

mBank v prvním čtvrtletí 2015 dále vzrostly půjčky i hypotéky

Banky mBank 25.05.2015 | 13:54 0 Komentářů

Během prvního čtvrtletí roku 2015 vzrostl objem půjček poskytnutých mBank v České republice meziročně o 40 %. Banka rovněž zaznamenala meziroční růst v oblasti hypoték, a to o celých 28 %. mBank uzavřela první čtvrtletí 2015 s 537 000 zákazníky v České republice.

Čistý bankovní výnos mBank během prvního čtvrtletí meziročně stoupl o 8 % a dosáhl celkové částky 184 milionů korun. Banka během prvního čtvrtletí vykázala zisk před zdaněním ve výši 57 milionů korun. „Spuštění nové strategie banky v posledním čtvrtletí uplynulého roku se začíná promítat do akcelerace růstu prodejů našich stěžejních produktů,“ uvedl Paweł Kucharski, generální ředitel mBank pro Českou republiku.

V průběhu prvního čtvrtletí mBank získala téměř 10 tisíc zákazníků a zároveň uzavřela neaktivní účty v souladu se strategií nabídnout maximálně výhodné produkty a služby zákazníkům, kteří je používají. Během prvního čtvrtletí mBank umožnila využívat svůj oblíbený produkt mPůjčka Plus, který pravidelně vítězí ve srovnávacích testech reálných nabídek spotřebitelských úvěrů, na refinancování dražších půjček z jiných bank. Banka svou mPůjčku Plus nabízí s transparentní úrokovou sazbou 9,9 % p.a. (RPSN 10,36 %) bez jakýchkoli zbytečných poplatků za sjednání či vedení půjčky, nyní navíc s garancí dorovnání jiné nabídky na trhu. Také díky tomuto produktu banka očekává další posilování v oblasti spotřebitelských úvěrů. „Dále plánujeme posilovat pozici mBank v oblasti úvěrových produktů, rozšiřovat možnosti mobilního bankovnictví a oslovit zákazníky přehlednou a výhodnou nabídkou produktů a služeb,“ dodal Paweł  Kucharski.