CZK/€ 25.155 -0,32%

22. 06. 2016

1 komentář

Máte drahou půjčku? Refinancujte přes P2P platformu

Mnoho českých domácností řeší, jak zefektivnit splácení svých půjček. Častou volbou je  žádosti o půjčku na refinancování půjčky jiné. Je ale potřeba pečlivě vybírat, od koho si půjčku v rámci refinancování stávajícího úvěru vyberete.

On-line P2P platformy šetří lidem čas i peníze. Žadatelé si totiž sami vše “naklikají”, nemusejí nikam chodit a ani platit za čas finančního poradce, který by se jim věnoval v kamenné pobočce. Díky tomu mohou P2P platformy nabídnout dlužníkům nižší úrok, než by dostali u běžných nebankovních firem, které půjčují peníze.

“Snažíme se lidem refinancováním ušetřit až 30 % celkových nákladů, tedy celkovou částku včetně poplatků snížit v průměru o třetinu. Když si někdo půjčují  50 tisíc korun, zaplatí ve splátkách zhruba 80 tisíc korun. Pokud si požádá i o refinancování u Benefi,  srazíme mu náklady spojené s poplatkem i výší úroku z původních 30 na 20 tisíc, takže místo 80 tisíc zaplatí 70 tisíc,” říká Pavel Matoušek, předseda představenstva Benefi, která provozuje P2P portál pro poskytování půjček, kde lidé půjčují lidem, a doplňuje: ”U nás lidé velmi často žádají o půjčku v rámci refinancování staršího úvěru a právě refinancování tvoří zhruba 25 procent ze všech žádostí.

A co musí splňovat žadatel, když si chce půjčit? Musí doložit dva doklady totožnosti – občanský průkaz a řidičský průkaz, pas nebo zbrojní průkaz. Měl by mít pravidelný příjem a vlastní bankovní účet, na který mu P2P platforma zašle peníze. Zároveň nesmí být uveden v registrech dlužníků. I P2P platforma si totiž ověřuje uvedené informace ve stejných databázích jako banky (Insolvenční rejstřík, Solus, NBCB, CEE, …).

Vstoupit do diskuze 1 komentář