Pondělí 21. června. Svátek má Alois.

MasterCard oznamuje akvizici společnosti VocaLink

Banky MasterCard 22.07.2016 | 12:30 0 Komentářů

Společnost MasterCard oznamuje, že se domluvila s VocaLink Holdings Limited ohledně získání jejího podílu o velikosti 92,4 % v hodnotě přibližně 700 milionů liber. Transakce ještě musí projít kontrolou regulatorních úřadů.

VocaLink sídlí v Londýně a zajišťuje fungování klíčových platebních technologií v rámci britského platebního schématu, včetně BACS, Faster Payments a LINK. Také nabízí inovativní produkty s globálním potenciálem, např. mobilní aplikaci ZAPP pro platby využívající technologii Fast ACH, či licence na svoje softwarová řešení. Poskytuje služby a podporu pro ACH ve Švédsku, Singapuru, Thajsku a v USA. Za rok 2015 ohlásila společnost tržby ve výši 182 milionů liber, prošlo přes ni více než 11 miliard transakcí.

Tato akvizice posiluje snahu společnosti MasterCard být aktivním hráčem na poli elektronických plateb a platebních toků, přináší rovněž výhody pro zákazníky a partnery. Umožní to společnosti MasterCard získat strategičtější pozici v rámci britského platebního schématu.