Neděle 25. října. Svátek má Beáta.

MasterCard a Samsung urychlí celosvětové přijetí mobilních plateb

Banky MasterCard 12.12.2013 | 11:05 0 Komentářů

MasterCard a Samsung dnes oznámily uzavření strategického globálního partnerství, jehož cílem je urychlit přijetí mobilních NFC plateb. Držitelé karet MasterCard si budou moci bezpečně uložit přihlašovací údaje ke svému platebnímu účtu na vybraná zařízení Samsung podporující NFC platby a otevřít si tak cestu k rychlým a bezpečným bezkontaktním platbám.

Commonwealth Bank of Australia je první bankou, která tuto službu svým zákazníkům nabízí globálně. Služba je dostupná prostřednictvím Mobile MasterCard® PayPass™ v aplikaci CommBank se zabudovaným secure element na Samsung Galaxy S4.

Klienti banky Commonwealth Bank mohou nyní na svá zařízení funkci bezkontantního placení jednoduše přidat – podobným způsobem, jakým si běžně stahují aplikace do svých smartphonů a tabletů. Ta jim umožní platit bezkontaktně na více než 1,6 milionu MasterCard PayPass obchodních místech, po celém světě: od největších obchodních řetězců po obchody s potravinami, čerpací stanice, lékárny a taxi. Zkrátka všude tam, kde na rychlosti a pohodlí plateb záleží nejvíce.

MasterCard a Samsung ve spolupráci s finančními institucemi a mobilními operátory po celém světě plánují tyto služby v průběhu příštího roku. V prvním čtvrtletí roku 2014 by měl tento projekt být zahájen např. v Turecku, Rusku a na Ukrajině.

Přístup k secure element umožňuje společnosti Samsung a dalším výrobcům mobilních telefonů, mobilním operátorům a finančním institucím uzavřít partnerství se společností MasterCard, aby přinášely spotřebitelům platební řešení příští generace. To zahrnuje bezkontaktní technologii MasterCard a MasterPass™, digitální platformu od MasterCard, která partnerům umožňuje nabízet spotřebitelům rozšířené platební a nákupní možnosti, jež jsou tak jednoduché jako „kliknutí, klepnutí nebo stisknutí tlačítka – online“, v obchodě nebo kdekoliv jinde.

„Díky našemu partnerství budou moci držitelé karet MasterCard v brzké době využívat produkty společnosti Samsung k běžnému placení,“ řekl Mung Ki Woo, Group Executive, Mobile & Industry Alliances, MasterCard společnosti MasterCard. „Naším záměrem je pomáhat spotřebitelům nakupovat a platit takovým způsobem, jaký nejlépe vyhovuje jejich potřebám. Těsnou spoluprací se společností Samsung, dalšími výrobci, provozovateli mobilních sítí a prodejci si MasterCard upevňuje svou vedoucí roli v utváření budoucnosti placení.“

Telefony Samsung Galaxy S4 a Galaxy Note 3 patří mezi více než 140 zařízení certifikovaných jako součást MasterCard PayPass Ready programu.(včetně 32 smartphonů a tabletů společnosti Samsung) Tento program byl spuštěn v květnu 2012. Přístroje certifikovaná společností MasterCard prochází přísným testováním, které zaručuje jejich spolehlivost a interoperabilitu.