CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

02. 06. 2021

Lídr trhu s bitcoiny Bitstock mění název na Bit.plus a začíná nabízet zlato

Největší tuzemský obchodník s bitcoiny mění svůj název z Bitstock.com na Bit.plus z důvodu expanze na evropský trh. Firma také zahajuje prodej digitalizovaného fyzického zlata.

Vzhledem k tomu, že český Bitstock má slovní známku pouze pro Českou republiku a v budoucnu hodlá expandovat do dalších zemí, rozhodl se strategicky přistoupit ke změně názvu.

Označení Plus v názvu firmy bude do budoucna spojovat všechny nabízené služby. Pro uživatele bitcoinových služeb se kromě názvu aplikace nic nemění. Společnost zároveň začne obchodovat s digitalizovaným fyzickým zlatem.

„Novým názvem našim klientům dáváme najevo, že nabízíme něco navíc. Tím nejnovějším a zároveň logickým přídavkem je možnost unikátní formou obchodovat s digitalizovaným fyzickým zlatem,“ říká zakladatel Bit.plus Martin Stránský.

Provozuje 40 Bitcoinmatů a spolupracuje s prodejnami Geco

Bit.plus, dříve Bitstock.com, je největším obchodníkem s kryptoměnami v Česku a na Slovensku s obratem v roce 2020 ve výši téměř 1,2 miliardy Kč a s očekávaným obratem v letošním roce ve výši okolo dvou miliard korun.

Provozuje unikátní mobilní aplikaci pro obchodování s bitcoiny a od června i s digitalizovaným fyzickým zlatem. To jde jednoduše nakoupit i na všech Bitcoinmatech v Česku i na Slovensku. Brzy také i na více než 400 partnerských obchodních míst v síti prodejen Geco, které Bit.plus využívá pro své klienty od roku 2016.

Zlato si lidé vyzvednou v klientském centru

„Digitalizované fyzické zlato si budou moct naši klienti pořídit stejně jednoduše, jak nakupují bitcoin. Vyzvednout si ho mohou i v Klientském centru společnosti WBTCB, která Bit.plus provozuje na Národní v Praze. Obchodování s digitalizovaným fyzickým Zlatem jsme začali nabízet jako službu bankám a ostatním obchodníkům,“ říká Martin Stránský.

Bit.plus také jedná se síti prodejen ve Velké Británii, kde by mohla na 2500 místech nabízet svoje služby. Zároveň vyjednává o spolupráci s bankami v Bulharsku.