CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

07. 11. 2016

Subjekty:

Lidé si půjčují víc než loni, roste především zájem o online úvěry

S příznivou úvěrovou situací roste i apetit lidí si půjčovat. Od začátku ledna do konce září letošního roku narostl objem nových půjček u skupiny ČSOB ve srovnání se stejným obdobím v roce 2015 o 59 %. Průměrná výše půjček za prvních devět měsíců letošního roku narostla na 181 tisíc korun. Oproti stejnému období předchozího roku je o 28 tisíc korun vyšší. „Velký nárůst zájmu o půjčky připisujeme jak příznivé ekonomické situaci, tak kvalitním produktům, které v rámci skupiny nabízíme. Ty jsme navíc letos podpořili masivní reklamní kampaní jak v rámci ČSOB, tak Poštovní spořitelny, kde hlavní roli sehráli poštovní skřítci,“ vysvětluje Richard Kotrlík, manažer útvaru Bydlení a úvěry ČSOB.

Online na prvním místě

Letos se potvrdil i trend sjednávání půjček online. Od začátku roku bylo onlinovým způsobem sjednáno dvakrát více půjček než ve stejném období roku 2015. „Každý klient je jiný, má jiné možnosti i preference, proto se snažíme vyjít vstříc všem a v přístupu ke klientům jsme opravdu flexibilní. Nejenže neustále modernizujeme naši pobočkovou síť, ale také stále vylepšujeme i online služby,“ dodává Richard Kotrlík z ČSOB.

Muži si půjčují více

Také letos si půjčovali více muži než ženy. Poměr zůstává podobný jako loni – 53 % mužů k 47 % žen. Největší počet půjček byl tradičně sjednán v Praze a Středních Čechách, kde byl zaznamenán i jejich největší objem. Co se týče počtu sjednaných půjček, za Prahou následuje region Severní Morava. Nejméně půjček si naopak sjednali lidé v Jižních Čechách.

Refinancování půjček podpoří kampaň

Díky sloučení půjček a úvěrových produktů má klient měsíčně menší výdaje za splátky, sníží si úrokovou sazbu u méně výhodných půjček, ušetří na poplatcích a zároveň si zpřehlední své pravidelné měsíční výdaje. Navíc v případě, že si klient k ČSOB převede od konkurence půjčky alespoň za 50 000 korun a zároveň i  platební styk, získá garantovanou sazbu 5,9 %. Tato nabídka není časově omezena a trvá až do odvolání.

Refinancovat půjčku je možné velmi jednoduše, rychle a online na webových stránkách http://pujcka.csob.cz, kde klient ihned nezávazně zjistí, kolik díky refinancování ušetří. Sloučení půjček je možné také hned při první návštěvě pobočky ČSOB, ve Finančním centru i ve vybraných pobočkách České pošty se specializovanou bankovní přepážkou.