Neděle 18. dubna. Svátek má Valérie.

Lidé se bojí budoucnosti, pandemie zdvojnásobila zájem o právní ochranu majetku

Investice 16.03.2021 | 10:47 0 Komentářů

Zájem lidí o zajištění právní ochrany svého majetku se díky pandemii více než zdvojnásobil. Změnily se také požadavky zájemců – zatímco před pandemií se chtěli především vyvarovat majetkovým ztrátám v případě rozvodu, v posledním roce se nejvíce řeší otázky dědictví, správného nastavení vlastnictví nemovitostí a jejich zajištění tak, aby v případě krachu podnikání nepřišla o majetek celá rodina. Vyplývá to ze statistik společnosti Právní Ochrana Majetku – P. O. M.

„Pandemie si vynutila zásadní změnu v chování lidí. Často se obrovským způsobem vyhrotily situace v rodinách, jsou častější případy, kdy lidé zpochybňují podomácku psané závěti. Všichni cítí mnohem větší nejistotu a pochybnosti, co bude, strach lidí se zvýšil. Před koronakrizí toto lidé často vůbec neřešili, ale když vidí dopady na své okolí, známé a kamarády, mnohem více se začali zajímat i o svou právní ochranu,“ vysvětluje advokát specializující se na právní ochranu majetku Pavel Strnad z AK Polverini Strnad, která exkluzivně poskytuje právní služby společnosti Právní Ochrana Majetku – P.O.M. s.r.o.

Ze statistik společnosti Právní Ochrana Majetku – P. O. M. vyplývá, že řešení právní ochrany majetku poptalo v „pandemickém“ roce od března 2020 do února 2021 o 108 % lidí více, než za stejné období o rok dříve. Kompletně se také změnila struktura požadovaných řešení. Zatímco před pandemií 68 % poskytovaných právních řešení souviselo se zamezením majetkových ztrát v případě rozvodu, v posledním roce spadlo toto číslo na třetinu (22 % poptávek). Nejvíce se řeší dědictví (38 %) a v těsném závěsu celkové správné nastavení právní ochrany majetku v souvislosti s riziky, zejména z podnikání, jednoho ze členů rodiny (37 %).