CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/CHF 26.030 +0,03%

25. 06. 2019

Subjekty:

Letních nehod přibylo, nejsou ale naštěstí tak vážné, ukazuje statistika Allianz

Ať už se chystáte na prázdniny za babičkou a dědou na Šumavu nebo odjíždíte do Chorvatska k moři, neměli byste podcenit roztržitost při řízení, která často pramení z prázdninové euforie, teplého počasí a únavy. Jenom za loňské léto eviduje pojišťovna Allianz 6685 dopravních nehod. To je o tisíc škod více, než klienti nahlásili za stejné období v roce 2017 a 2016.

„Za loňské prázdniny zaznamenala Allianz nárůst pojistných událostí souvisejících s nehodami motoristů. Ačkoliv však nehod přibylo, jejich následky byly nižší, což dokazuje, že šlo především o drobné škody, které nepramenily ani tak z agresivní jízdy, jako z nepozornosti,“ vysvětluje analytička Allianz Martina Červenková.

Zatímco loni bouralo od července do srpna 6685 řidičů s průměrnou škodou 39 tisíc korun, v roce 2016 a 2017 nahlásili klienti Allianz téměř totožný počet dopravních nehod. Za rok 2016 jich bylo 5657, loni pak 5517 s průměrnou škodou 65 tisíc korun.

Pokud motoristu, který má sjednané autopojištění u Allianz, postihne nehoda či porucha, měl by kontaktovat asistenční službu na čísle +420 241 170 000. Asistence je dostupná 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Poradí, jak v danou chvíli postupovat a v případě nutnosti zajistí i náhradní vozidlo.