Neděle 11. dubna. Svátek má Izabela.

Pojištění 04.09.2014 | 10:43 1 Komentář

Čeští turisté hlásí ze svých letních dovolených stále více pojistných událostí. ERV Evropská pojišťovna, která pojišťuje klienty 8 z 10 největších cestovních kanceláří, eviduje oproti loňsku nárůst o 11 %. Téměř o polovinu narostl počet škod nad sto tisíc korun. (Tisková zpráva: Evropská pojišťovna)

„Od června do srpna evidujeme nárůst pojistných událostí nad sto tisíc korun meziročně o 40 %, podepisují se na tom i dříve neobvyklá a velmi vážná zranění jakými jsou například srážky s motorovými čluny,“ vysvětluje manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny Vlastimil Divoký. ERV Evropská řešila také složité případy v exotických destinacích jako Argentina, Burundi, Vietnam nebo Myanmar.

„Průměrná výše „letní“ škody vzrostla ze 7.400 Kč na 7.800 Kč, tj. o 6 %. Z pohledu počtu škod vedou léčebné výlohy, následuje storno zájezdu a poškození či odcizení zavazadel,“ uvádí Vlastimil Divoký. Podle ERV Evropské meziročně mírně klesl podíl storen (zrušení cesty)  na celkovém počtu škod, a to o  5 %.

Nejvíc škod v srpnu, vede Egypt

Ze tří letních měsíců vede v počtu nahlášených škod srpen. „V srpnu klienti hlásili o 7 % více škod než v červenci a o 75 % více než v červnu,“ říká Vlastimil Divoký a dodává: „Nejčastější letní zdravotní problémy zůstávají gastroenteritida nebo zažívací potíže, záněty uší a očí, kožní problémy a alergie.“ Nejvíce škod hlásí Češi z Egypta, následuje Řecko, Turecko, Španělsko, Bulharsko. Nejvyšší frekvence nemocí a úrazů v porovnání s počtem Čechů cestujících do dané země je v Egyptě a v Bulharsku.

Od začátku roku (leden – srpen) vyplatila ERV Evropská pojišťovna na stornech zájezdů o 14 % více než za stejné období v roce 2013, přičemž klienti nahlásili o pětinu více zrušených dovolených. „Na léčebných výlohách máme hlášeno o 27 % více škod než za stejné období loňského roku,“ říká Vlastiml Divoký z ERV Evropské.

Zajímavé letní případy

• Klienta v USA postihla nevolnost a zkolaboval, na pohotovosti během dne absolvoval všechna možná vyšetření, ale druhý den byl z nemocnice propuštěn, protože mu nic nebylo. Cena všech vyšetření a jedné noci na pohotovosti se vyšplhala na 805 tisíc korun.

• Staršího muže na Maltě postihl kolaps plic, na týden musel být hospitalizován a následně přepraven leteckou ambulancí do ČR. Celkové náklady byly přes 600 tisíc korun.

Jeden komentář: “Letní dovolené jsou ve znamení velkých škod. Češi nahlásili o 40 % víc stotisícových pojistných událostí.”

1. vxhvnsb napsal:

[Odstraněn spam]