Neděle 21. července. Svátek má Vítězslav.

LeasePlanu loni vzrostl čistý zisk o 7,4 %, v ČR o 13 %

Banky 19.02.2013 | 10:10 0 Komentářů

Společnost LeasePlan Corporation, globální jednička v oblasti správy firemních automobilových flotil, oznámila, že i přes ekonomické problémy, s nimiž se potýká řada regionů na celém světě, loni dosáhla čistého zisku 241,3 milionu eur. To představuje meziroční navýšení o 16,6 milionu eur, tedy o 7,4 %. Dařilo se také české pobočce LeasePlanu, která podle mezinárodních účetních standardů vykázala čistý zisk 247,2 milionu korun, což znamená nadprůměrný meziroční růst o 13 %. (Tisková zpráva LeasePlan)

„Výsledek české pobočky pozitivně ovlivnily zejména rostoucí výnosy ze zúčtování vozidel provozovaných v rámci tzv. uzavřené kalkulace, do nichž se promítla zlepšená situace na trhu ojetých automobilů, a také úspory na režijních nákladech, kterých jsme dosáhli zvýšením efektivity interní organizace. V roce 2013 očekáváme růst minimálně ve stejné výši,“ řekl finanční ředitel společnosti LeasePlan Česká republika Martin Brix.

LeasePlan působí ve 30 zemích pěti kontinentů a celkový počet automobilů v jeho flotile činí 1,3 milionu. Letos společnost oslaví 50 let od svého vzniku. „Jsme hrdí na to, že právě v roce, kdy máme významné výročí, můžeme oznámit vynikající výsledky,“ prohlásil generální ředitel LeasePlan Corporation Vahid Daemi. „I v náročných ekonomických a tržních podmínkách jsme zaměřili svou pozornost na klienty a dosáhli vysokého výkonu z hlediska finančních cílů a také strategických priorit. Výsledkem je téměř rekordní čistý zisk, který je přesvědčivým důkazem o stabilitě a globálním dosahu našeho podnikání,“ dodal Vahid Daemi.