Neděle 13. června. Svátek má Antonín.

LASALLE DOKONČILA SVOU PRVNÍ AKVIZICI V ČESKÉ REPUBLICE PRO ERAFP

Investice 26.05.2016 | 09:51 0 Komentářů

LaSalle Investment Management (“LaSalle”), celosvětová investiční společnost se zaměřením na trh nemovitostí, dokončila svou první akvizici v České republice. LaSalle koupila budovy Na Příkopě 23, 25 a 27 od soukromého vlastníka pro francouzský penzijní fond “ERAFP”. Cena transakce činila přibližně 80 mil EUR.

Transakci tvoří tři přilehlé budovy nacházející se na nejznámější ulici v centru Prahy, která je součástí vyhledávané nákupní zóny. Nemovitosti obsahují 4 000 m2 retailových ploch a 3 150 m2 administrativních prostor. Retailové jednotky jsou plně pronajaté, mimo jiné například značkami jako je Tommy Hilfiger, Salamander a Tezenis. Ulice Na Příkopě je součástí tzv. „zlatého trojúhelníku“ patřícího k nejvyhledávanější lokalitě pro maloobchodníky. Ti zde otvírají své vlajkové prodejny v rámci střední Evropy. Česká republika má silnou rostoucí ekonomiku s očekávaným růstem maloobchodních prodejů okolo 3 % ročně. Praha je hospodářsky nejvýznamnějším městem ČR s kupní silou o 30 % vyšší, než je celostátní průměr.

Beverley Shadbolt, Fund Manager, LaSalle Investment Management, uvádí: “Akvizice těchto vysoce kvalitních nemovitostí umožňuje fondu rozšířit své působení na českém trhu v jedné z nejvyhledávanějších retailových lokalit. Ulice Na Příkopě je mezi nájemci velmi žádaným místem, kde poptávka po volných prostorách převyšuje nabídku. Majitelé nemovitostí situovaných Na Příkopě disponují silným tržním postavením. Vezmeme-li v potaz vynikající lokalitu zakoupených budov, silné základní ukazatele výnosnosti a příležitosti k jejich dalšímu rozvoji, jsme přesvědčeni, že dané nemovitosti přinesou zajímavé výnosy v porovnání s obdobnými transakcemi v západní Evropě. V současné době se středoevropským ekonomikám daří nejlépe v celé EU, trhy jsou likvidní a pro investory nabízí zajímavý výhled.”

Chris Zeuner, Managing Director pro střední a východní Evropu, LaSalle Investment Management, uvádí: Česká republika je pro investory stále zajímavější destinací. Akvizice budov Na Příkopě 23, 25 a 27 představuje ojedinělou příležitost získat vysoce kvalitní nemovitosti v takto žádané lokalitě. Právě proto se tato aktiva stala první akvizicí našeho fondu v České republice.”

Na transakci LaSalle spolupracovala s následujícími poradci: White & Case, KPMG, JLL a Cushman & Wakefield.

Tisková zpráva: LaSalle