Sobota 10. dubna. Svátek má Darja.

Lars Seier Christensen odchází z vedení Saxo Bank

Banky Saxo Bank 21.09.2015 | 18:10 0 Komentářů

Spoluzakladatel a jeden z generálních ředitelů Saxo Bank Lars Seier Christensen se rozhodl odejít z vedení Saxo Bank a zůstat pouze jejím akcionářem. Druhý spoluzakladatel Kim Fournais bude tak ve funkci pokračovat jako jediný generální ředitel.

Lars Seier Christensen se rozhodl odejít na konci roku 2015 po 20 letech ve vedení Saxo Bank, kde společně s druhým zakladatelem Kimem Fournaisem fungovali jako generální ředitelé. Christensen do společnosti investoval v roce 1992 a generálním ředitelem se stal v roce 1995. V Saxo Bank drží 26% podíl. Kim Fournais bude pokračovat ve své funkci jako jediný generální ředitel a bude řídit každodenní chod firmy.

Firmu tedy od 1. ledna 2016 povedou Kim Fournais, generální ředitel, Steen Blaafalk, finanční a kontrolní ředitel (Group Chief Financial & Risk Officer) a Søren Kyhl, který přichází na nově vytvořenou pozici Provozního ředitele skupiny (Chief Operating Officer).

Lars Seier Christensen si zaslouží od Saxo Bank velký dík za jeho dvacetiletou průkopnickou práci a jsme velmi rádi, že nám Lars bude i nadále pomáhat jako ambasador a významný akcionář,“ prohlásil Lone Fønss Schrøder, předseda správní rady Saxo Bank.

Lars Seier Christensen to okomentoval slovy:

–          Jsem hrdý, že Saxo Bank má pevnou celosvětovou pozici na trhu jako jeden z nevýznamnějších zprostředkovatelů produktů a digitálních platforem ve finančním sektoru. Nikdy jsem si nemyslel, že bych zůstal generálním ředitelem jedné společnosti po 20 let, ale byla to úžasná zkušenost pracovat společně s talentovanými a schopnými zaměstnanci Saxo Bank.

–          Saxo Bank je zkušená společnost s výrazným potenciálem, existuje zde společný konsenzus týkající se obchodní strategie a má silný manažerský tým. Už nějakou dobu jsem plánoval odejít a myslím, že pro to právě nastal ten správný čas. Odcházím z pozice generálního ředitele s pevnou vírou v budoucí úspěchy Saxo Bank, ve které mám i já soukromý podíl jakožto akcionář. Jsem si naprosto jistý, že Kim Fournais a jeho tým manažerů tuto banku dovedou k dalším úspěchům.

Kim Fournais k tomu dodal:

–          Larsovo a moje partnerství bylo silné už od okamžiku, kdy jsme společně v roce 1992 společnost založili, a v tomto partnerství budeme pokračovat i jako akcionáři Saxo Bank. Máme naprostou důvěru ve strategii růstu v soukromém i firemním sektoru a také v rozvoj těch nejlepších technologií pro podporu globální nabídky našich investičních produktů.

–          Saxo Bank posílila kapitálovou základnu a zvýšila kvalifikaci i široké zkušenosti správní rady i vedení firmy. Cítíme rostoucí zájem o obchodní model Saxo Bank a naše dlouhodobá strategie jako investiční akciové společnosti zůstává nezměněná.