CZK/€ 24.315 -0,14%

21. 09. 2015

Subjekty:

Lars Seier Christensen odchází z vedení Saxo Bank

Lars Seier Christensen se rozhodl odejít na konci roku 2015 po 20 letech ve vedení Saxo Bank, kde společně s druhým zakladatelem Kimem Fournaisem fungovali jako generální ředitelé. Christensen do společnosti investoval v roce 1992 a generálním ředitelem se stal v roce 1995. V Saxo Bank drží 26% podíl. Kim Fournais bude pokračovat ve své funkci jako jediný generální ředitel a bude řídit každodenní chod firmy.

Firmu tedy od 1. ledna 2016 povedou Kim Fournais, generální ředitel, Steen Blaafalk, finanční a kontrolní ředitel (Group Chief Financial & Risk Officer) a Søren Kyhl, který přichází na nově vytvořenou pozici Provozního ředitele skupiny (Chief Operating Officer).

Lars Seier Christensen si zaslouží od Saxo Bank velký dík za jeho dvacetiletou průkopnickou práci a jsme velmi rádi, že nám Lars bude i nadále pomáhat jako ambasador a významný akcionář,“ prohlásil Lone Fønss Schrøder, předseda správní rady Saxo Bank.

Lars Seier Christensen to okomentoval slovy:

–          Jsem hrdý, že Saxo Bank má pevnou celosvětovou pozici na trhu jako jeden z nevýznamnějších zprostředkovatelů produktů a digitálních platforem ve finančním sektoru. Nikdy jsem si nemyslel, že bych zůstal generálním ředitelem jedné společnosti po 20 let, ale byla to úžasná zkušenost pracovat společně s talentovanými a schopnými zaměstnanci Saxo Bank.

–          Saxo Bank je zkušená společnost s výrazným potenciálem, existuje zde společný konsenzus týkající se obchodní strategie a má silný manažerský tým. Už nějakou dobu jsem plánoval odejít a myslím, že pro to právě nastal ten správný čas. Odcházím z pozice generálního ředitele s pevnou vírou v budoucí úspěchy Saxo Bank, ve které mám i já soukromý podíl jakožto akcionář. Jsem si naprosto jistý, že Kim Fournais a jeho tým manažerů tuto banku dovedou k dalším úspěchům.

Kim Fournais k tomu dodal:

–          Larsovo a moje partnerství bylo silné už od okamžiku, kdy jsme společně v roce 1992 společnost založili, a v tomto partnerství budeme pokračovat i jako akcionáři Saxo Bank. Máme naprostou důvěru ve strategii růstu v soukromém i firemním sektoru a také v rozvoj těch nejlepších technologií pro podporu globální nabídky našich investičních produktů.

–          Saxo Bank posílila kapitálovou základnu a zvýšila kvalifikaci i široké zkušenosti správní rady i vedení firmy. Cítíme rostoucí zájem o obchodní model Saxo Bank a naše dlouhodobá strategie jako investiční akciové společnosti zůstává nezměněná.