Pátek 16. dubna. Svátek má Irena.

KUPEG nabízí dva nové produkty speciálního pojistného krytí

Pojištění 01.10.2014 | 10:14 0 Komentářů

KUPEG úvěrová pojišťovna a.s. uvádí na trh dva nové produkty speciálního pojistného krytí, které reflektují zájem a aktuální požadavky zákazníků v souvislosti se současnou ekonomickou situací. Pro velké až středně velké společnosti s vlastním systémem správy pohledávek je určen „Excess of Loss“, který na rozdíl od tradičního úvěrového pojištění nezasahuje do systému správy pohledávek pojištěné společnosti. Druhou novinkou je doplňkové krytí „Top Up Cover“, což je pojištění umožňující pokrytí částek nad limity stanovené tradičním úvěrovým pojištěním. Nové produkty nabízí KUPEG ve spolupráci se sesterskou belgickou společností Trade Credit v rámci společné skupiny Credendo Group, čtvrté největší evropské skupiny úvěrových pojistitelů. (Tisková zpráva: KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s.)

Excess of Loss je inovativní forma pojištění proti úvěrovým rizikům určená pro střední a velké společnosti s vlastním systémem správy pohledávek. „Pojištěná společnost je stále zodpovědná za své ztráty do výše dohodnuté částky, ale zároveň je krytá proti nepředvídatelným a výjimečným ztrátám, které by mohly ohrozit finanční zdraví společnosti nebo pro ni být dokonce likvidační,“ říká Ing. Michal Veselý, generální ředitel KUPEG úvěrová pojišťovna a.s. „Excess of Loss nevyžaduje žádnou administrativní práci navíc a omezuje nutnou komunikaci mezi pojištěným a pojišťovnou na minimum. Komunikace je nutná pouze v případě, kdy se objeví vážný problém, například pokud jsou po určitém čase tradiční procesy vymáhání pohledávek neúspěšné,“ dodává Michal Veselý

Druhou novinkou je doplňkové pojištění Top Up Cover, pokrývající i pohledávky přesahující limity stanovené tradičním úvěrovým pojištěním a vychází vstříc klientům, kteří hledají řešení umožňující zajištění jejich pohledávek v plné výši. „Toto extra krytí k tradičnímu úvěrovému pojištění je jedinečné svou minimalistickou administrativou. Je třeba vyplnit pouze jeden dotazník navíc. Klient nemusí žádat o další pojistné limity, všechny pojistné limity jsou od podpisu smlouvy navýšeny dle potřeby klienta až na dvojnásobek,“ upřesňuje Michal Veselý. Jelikož doplňkové krytí zajistí partnerská pojišťovna, má klient jistotu, že mu KUPEG vždy nabídne maximální možný limit.