CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/CHF 26.030 +0,03%

07. 03. 2012

Subjekty:

KPMG opět zabodovala v žebříčku nejatraktivnějších zaměstnavatelů světa – skončila druhá

Přibližně 160 tisíc hlasů studentů rozhodlo, jak nakonec vypadá žebříček padesáti nejatraktivnějších zaměstnavatelů z celého světa za rok 2011. Stejně jako v předchozím hlasování obsadila celosvětová síť poradenských společností KPMG druhou příčku. Zastoupení největších poradenských firem světa (tzv. Velké čtyřky) v čele s KPMG v první pětce žebříčku svědčí o jejich silné globální pozici a popularitě mezi studenty. Díky jejich přízni předstihly například Microsoft, Procter and Gamble nebo J. P. Morgan. Do první globální desítky se vůbec poprvé také vešla společnost Apple.

„Druhé místo v tak silné konkurenci považujeme za obrovský úspěch,“ říká Jan Žůrek, řídící partner společnosti KPMG Česká republika. „Stojí za ním tvrdá práce našich personalistů a manažerů jednotlivých týmů. Konkrétně v České republice oceňují naši mladí kolegové z řad čerstvých absolventů vstřícnou firemní kulturu, kontinuální vzdělávání a množství zaměstnaneckých výhod. Pozitivně hodnotí i to, že podporujeme neziskový sektor formou vybraných vzdělávacích, ekologických a sociálních projektů,“ doplňuje Jan Žůrek.

Loni si celosvětová síť poradenských společností KPMG dala za cíl zaměstnat okolo 75 000 absolventů vysokých škol, což je o 25 procent více než v minulých letech. „V České republice jsme loni přijali 80 absolventů a i letos plánujeme navýšit jejich počet o přibližně stejné číslo,“ konstatuje Jan Žůrek, který chápe toto ocenění také jako velký závazek.

Průzkumu poradenské společnosti Universum se zúčastnilo na 160 000 studentů univerzit ekonomického a inženýrského zaměření z 12 vedoucích světových ekonomik (USA, Číny, Německa, Francie, Velké Británie, Itálie, Japonska, Brazílie, Španělska, Kanady, Ruska a Indie). Respondenti odpovídali na otázku, kdo je podle nich ideálním zaměstnavatelem.