Pátek 15. listopadu. Svátek má Leopold.

KPMG druhým nejatraktivnějším zaměstnavatelem světa – již potřetí v řadě

Celosvětová síť poradenských společností KPMG se opětovně umístila na druhém místě mezi nejatraktivnějšími zaměstnavateli světa. Druhou příčku v žebříčku, který každoročně sestavuje společnost Universum na základě globálního průzkumu mezi studenty ekonomických a technických oborů, obhájila již potřetí za sebou. První místo dlouhodobě patří společnosti Google.

To, že se nám podařilo skvělé druhé místo obhájit, nás samozřejmě velmi těší. Velký zájem o práci v naší společnosti se odráží také v počtu zaregistrovaných uchazečů. V loňském roce jich bylo více než patnáct set, z nichž jsme nakonec vybrali 83 nových kolegů,“ komentoval výsledky průzkumu Jan Žůrek, řídící partner společnosti KPMG Česká republika.

Mezinárodní společnosti lákají

Aktuální ročník ankety přinesl několik klíčových zjištění. Jedním z nich je, že studenti čím dál více preferují práci v některé z mezinárodních společností, které svým zaměstnancům umožňují cestovat i absolvovat dlouhodobé stáže v zahraničí. „V KPMG si uvědomujeme, že pracovní zkušenost ze zahraničí je pro naše zaměstnance velmi cenná, poskytne jim jiný pohled na práci samotnou a i na život. Vybraným zájemcům proto nabízíme možnost vycestovat, a to od krátkodobých, několikadenních pobytů, až po ty tříleté. Díky našemu mezinárodnímu zázemí jsme od roku 2001 vyslali do zahraničí 88 kolegů,“ uvedl Jan Žůrek.