Neděle 06. prosince. Svátek má Mikuláš.

Koruna v závěru týdne lehce korigovala předchozí ztráty

Investice 25.01.2019 | 16:22 0 Komentářů
Za sváteční likvidity a nízkého zájmu o obchodování koruna v závěru týden lehce posilkovala a částečně tak korigovala ztráty, které v průběhu týdne nasbírala. Koruna totiž doplácela na rostoucí pochybnosti, zdali ČNB přistoupí na svém únorovém zasedání ke zvýšení úrokových sazeb. Tento krok totiž ve svém vyjádření zpochybnil bývalý hlavní ekonom ČNB a nyní člen její bankovní rady T. Holub. Do toho vyznělo opatrně i jednání ECB a ani publikovaná evropská data nenadchla.

Zatímco peněžní trh s únorovým zvýšením sazeb nepočítá, analytici v tom tak jasno nemají. I nám Tomáš Holub zamotal svým vyjádřením hlavu. Prozatím stále šance na vyšší sazby již v únoru vidíme, i když pravděpodobnost tohoto kroku klesá. Náš finální názor zformujeme v příštím týdnu. Ještě v jeho první polovině se můžeme dočkat vyjádření některého z členů bankovní rady před tím, než ve čtvrtek začne mediální karanténa. Čeští centrální bankéři se vždy snaží trh nepřekvapovat a správně navigovat jeho očekávání.
Jan Vejmělek, Komerční banka

Tagy ČNB ECB Koruna