Sobota 24. října. Svátek má Nina.

Kormidlo amerického akciového trhu míří k jihu

Investice 14.03.2018 | 19:31 0 Komentářů

Evropský index Stoxx 600 neudržel svoje dopolední zisky, které dosahovaly téměř 0,6 %, a v odpoledních hodinách zamířil ke včerejšímu zavíracímu kurzu. Aktuálně si tak proti úterku nijak nepolepšil, ani však nepohoršil. K jihu otočil po otevření amerických akciových burz.

Index S&P 500 navzdory slabším maloobchodním tržbám překvapivě otevřel o 0,4 % výše, nicméně během necelé hodiny o všechny zisky přišel a aktuálně se nachází o 0,1 % pod úterním závěrem.

Pražský index PX dopoledne příliš velké změny nevykazoval, po obědě však zamířil dolů a dnešní obchodování uzavřel se ztrátou 0,7 %. Investoři se zbavovali prakticky všech titulů, na milost přišly pouze akcie O2 Czech Republic, Fortuny a Kofoly. Přes jedno procento ztratilo hned pět společností. Nejhůře dopadly akcie mediální skupiny CME, které odevzdaly 1,4 %. Erste a Unipetrol poklesly o 1,2 %. Zítra ráno zveřejní své údaje o hospodaření Fortuna. Čekáme velmi slušné výsledky. Objem obchodů dosáhl necelé půl miliardy korun.

Miroslav Frayer, akciový analytik investičního bankovnictví Komerční banky