CZK/€ 25.265 +0,14%

27. 11. 2014

Subjekty:

KOMERČNÍ BANKA ZVYŠUJE ZABEZPEČENÍ PLATEB KARTOU NA INTERNETU

Technologie 3D Secure, která představuje nejvyšší standard zabezpečení internetových transakcí, je v současné době implementována do většiny e-shopů v České republice. Klienti Komerční banky díky němu mohou bezpečněji nakupovat a platit za zboží přímo na internetu bez obav ze zneužití údajů o jejich platební kartě. Většina transakcí nově vyžaduje potvrzení pomocí SMS kódu tak, jak to naši klienti znají například z aplikace MojeBanka.

„Důvod pro růst obliby plateb kartou na internetu je zřejmý. Platba kartou na internetu je rychlá, pohodlná a často díky ní nakupující ušetří další zbytečně účtované poplatky, jako je například poplatek za dobírku. Zákazníci však pochopitelně kladou velký důraz na bezpečnost takových plateb, a proto začala Komerční banka podporovat 3D Secure,“ uvedla Monika Truchliková, manažerka Produktového řízení – transakční bankovnictví KB.

Placení kartou na internetu s technologií 3D Secure probíhá velmi jednoduše:

1. 1.     Držitel karty si vybere zboží v internetovém obchodě, zvolí způsob platby kartou a objednávku potvrdí.
  2. 2.     Na zabezpečené stránce (adresní řádek začíná https://…) zadá číslo své karty, datum konce platnosti karty a bezpečnostní CVV kód ze zadní strany karty.
  3. 3.     Na monitoru se zobrazí nová 3D Secure stránka s logem Komerční banky, na které si držitel karty zkontrolujte informace o požadované platbě.
  4. 4.     V případě potřeby dodatečné ochrany transakce zašle Komerční banka zdarma SMS zprávu s jednorázovým heslem.
  5. 5.     Po zadání přijatého jednorázového hesla do příslušného pole na 3D Secure stránce stačí potvrdit platbu a objednávku tak dokončit.

„Pokud internetový obchodník nepodporuje technologii 3D Secure, je i nadále možné u tohoto obchodníka používat platební karty od Komerční banky. V takovém případě se nová obrazovka s logem Komerční banky při nákupu na internetu neobjeví, avšak transakci je možné standardně dokončit,“ dodala Monika Truchliková.