CZK/€ 24.740 -0,75%

CZK/£ 29.064 -0,56%

CZK/CHF 23.823 -0,84%

01. 02. 2022

Komerční banka zvyšuje úročení na spořicích účtech

Od 1. února 2022 dochází k dalšímu zvýšení úrokových sazeb na spořicích účtech a termínovaných vkladech Komerční banky.

Již podruhé za krátkou dobu upravuje Komerční banka úrokové sazby na spořicích účtech a nově také v případě termínovaných vkladů. Reaguje tak na vývoj ekonomické situace v České republice.

Úrokové sazby Komerční banka upravuje od 1.2.2022:

• Spořicí účet Bonus se zůstatkem do výše 200 000 Kč, celkem 1,5 % p. a. (celkové úročení se skládá ze základní úrokové sazby 1,0 % p. a. a bonusové úrokové sazby 0,5 % p. a.);
  • Termínovaný vklad na 6 měsíců do limitu 1 000 000 Kč s úrokovou sazbou 1,5 % p.a.;
  • Termínovaný vklad na 12 měsíců do limitu 1 000 000 Kč s úrokovou sazbou 2,0 % p.a.

Vedle běžného spořicího účtu a termínovaných vkladů, které jsou určeny především pro krátkodobou finanční rezervu, nabízí Komerční banka klientům Spořicí konto Bonus Invest, které kombinuje vysoký úrok na spořicím účtu s investováním do vybraných podílových fondů podle preferované investiční strategie klienta. Na Spořicím kontu Bonus Invest nabízíme úročení 4 %  p. a. (kdy polovina vkladu je vedena na spořicím účtu a druhá v rámci investic).

Nezapomínáme na děti, pro které máme Spořicí účet Junior, který je úročen 2 % p. a. až do výše 100 000 Kč. Navíc mohou klienti využít investičního životního pojištění Vital Invest od KB Pojišťovny, kde je v nabídce i fond s garantovaným zhodnocením ve výši až 1,8 % p. a. Úrokové sazby na Spořicím Kontu Bonus Invest, Spořicím účtu Junior a Vital Investu platí již od 1. 1. 2022.