CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/CHF 26.030 +0,03%

22. 07. 2020

Subjekty:

Komerční banka otevírá firmám pro bezpečné obchodování v rámci Evropy on-line portál we.trade

Od července 2020 se Komerční banka stala součástí portálu we.trade. Svým firemním klientům nyní nabízí tuto digitální platformu určenou pro bezpečné a transparentní obchodování, kde se eliminují rizika nezaplacení nebo nedodání zboží.

„Vzhledem k aktuální pokoronavirové situaci projevující se vyšší mírou nejistoty
u tuzemských i zahraničních firem, nabízíme řešení, které tuto nejistotu omezí či odstraní. We.trade totiž dává prodávajícímu možnost požádat obchodního partnera o garantování platby jeho bankou, případně si u své banky požádat o financování odložené platby
a inkasovat tak peníze za dodané zboží dříve. A nejlepší na tom je, že vše proběhne on-line na několik kliknutí,“
uvedlTomáš Rak, vedoucí oddělení Trade Sales Komerční banky.

We.trade je elektronický portál pro sjednávání přímých obchodů mezi firmami v rámci patnácti zemí evropského prostoru. V tomto on-line prostředí mohou tuzemské firmy dohodnout podmínky a uzavřít závaznou elektronickou smlouvu v rámci ČR nebo se svými zahraničními partnery. Následně celé vypořádání transakce včetně platby za dodání zboží probíhá plně automaticky a bezpapírově. Tím, že se firmy do we.trade registrují pouze prostřednictvím své banky, která může platbu garantovat, je obchodování bezpečné
a odpadá riziko nespolehlivosti obchodního partnera či nezaplacení.

We.trade je zaměřen zejména na malé a střední podniky s cílem vzájemného sjednávání zabezpečených obchodů v rámci Evropy. V České republice se do we.trade unikátně zapojují všechny tři největší domácí banky, vedle Komerční banky i ČSOB a Česká spořitelna. Tím se výrazně rozšiřuje použití we.trade i pro tuzemské obchody. Registrace do we.trade je zdarma.

O we.trade

We.trade je blockchainový portál, na kterém formou joint venture participuje 16 velkých evropských bankovních skupin z 15 zemí, včetně mateřské společnosti Komerční banky Société Générale. Ta byla jednou ze zakládajících bank v rámci konsorcia. Vstup na portál je možný pouze prostřednictvím participujících bank. Všechny subjekty na portálu jsou tak bankou prověření obchodní partneři. Samotný portál funguje na moderní bezpečné technologii blockchain, speciálním druhu distribuované databáze, která zajišťuje, že se záznamy v ní uloženými nelze manipulovat, tedy přepisovat je, mazat či jakkoliv jinak zpětně upravovat. Více informací
o we.trade získáte na webových stránkách: www.kb.cz/export.