Pátek 25. června. Svátek má Ivan.

KLIENTI KOMERČNÍ BANKY VÝRAZNĚ ZVÝŠILI OBJEM ZAHRANIČNÍCH TRANSAKCÍ KARTAMI

Obliba platebních karet Komerční banky (KB) neustále roste. Za posledních pět let stoupl objem zahraničních transakcí provedených debetními a kreditními platebními kartami Komerční banky během letních měsíců o 60 %, počet transakcí pak dokonce o více než 80 %.

První tři příčky s největším počtem plateb obsadily internetové servery, a to itunes.com (72 tisíc transakcí; Lucembursko), eznamka.sk (56 tisíc; Slovensko – nákup dálniční známky) a aliexpress.com (55 tisíc; Velká Británie). Nejvyšší zahraniční jednorázová platba kartou Komerční banky se uskutečnila ve Francii v objemu 567 tisíc Kč.

„Klienti Komerční banky stále častěji využívají karty k platbám přes internet. Všechny naše karty jsou totiž automaticky a bezplatně zabezpečeny technologií 3D Secure, která zásadním způsobem zvyšuje bezpečnost použití platebních karet při platbách na internetu u obchodníků, kteří tuto technologii podporují,“ uvedla Jana Švábenská, výkonná ředitelka pro Transakční a platební služby KB.

Zahraniční výběry z bankomatů kopírují nejoblíbenější dovolenkové destinace. Sedm z deseti bankomatů, kde klienti KB nejčastěji vybírají hotovost mimo ČR, je v Chorvatsku (nejčastěji Baška Voda, Omiš a Biograd na Moru).