CZK/€ 24.660 -0,14%

CZK/CHF 23.987 -0,30%

07. 02. 2022

Klienti KB PS si na penzijko za používání kreditky připsali v průměru 1 500 Kč

KB Penzijní společnost svým klientům za používání kreditní karty KB v roce 2021 připíše v průměru 1 512 korun. Celkem takto na jejich účty přibude na téměř 76 milionů korun. Bonus využívá přes 50 tisíc klientů.

KB Penzijní společnost je podle dostupných informací jedinou penzijní společností na trhu, která odměňuje své klienty za používání kreditní karty. Klienti za každou platbu A kartou nebo Lady kartou Komerční banky (aktivně je možné zřídit již pouze A kartu) získají na své spoření na penzi 1 % z ceny nákupu, maximálně 6 tisíc korun ročně. „Pravidelně klientům připisujeme na tomto bonusu čtyřcifernou částku a ta navíc rok od roku stoupá. Za loňský rok to je v průměru již 1 512 korun, o které si přilepší na svých penzijních účtech,“ uvádí Lubomír Koňák, ředitel obchodu KB Penzijní společnosti. Celková vyplacená částka se tak za rok 2021 vyšplhala na bezmála 76 milionů korun.

Rok 2019 2020 2021
Průměrný příspěvek 1 265 Kč 1 354 Kč 1512 Kč
Vyplaceno celkem 67 500 000 Kč 70 600 000 Kč 75 932 275 Kč

Bonus se klientům přičte postupně, je totiž rozpočítán na jednotlivé měsíce roku 2022 a navyšuje vlastní příspěvek na penzijní účet. „Naším cílem je zhodnocovat prostředky našich klientů. Tím, že jim odměnu nepřipíšeme jednorázově, ale po částech, jim pomůžeme dosáhnout na vyšší státní příspěvek i na vyšší daňové odpočty,“ vysvětluje Lubomír Koňák.

Měsíční vklad 100 Kč – 299 Kč 300 Kč 400 Kč 500 Kč 600 Kč 700 Kč 800 Kč 900 Kč 1 000 Kč
Státní příspěvek 0 Kč 90 Kč 110 Kč 130 Kč 150 Kč 170 Kč 190 Kč 210 Kč 230 Kč