Sobota 23. ledna. Svátek má Zdeněk.

Klienti ČSOB mohou od března investovat do IT

Banky ČSOB 08.03.2017 | 12:25 0 Komentářů

ČSOB v březnu rozšířila svou nabídku o další tematický strukturovaný fond. Prostřednictvím ČSOBInformačnítechnologie 1 mohou odvážnější klienti těžit z úspěchu špičkových firem, jako jsou Apple, Intel, Microsoft či Canon.

„Tematické strukturované fondy, které jsme v posledních měsících vytvořili, se zaměřovaly na ropné společnosti, sponzory sportu či firmy, které jsou na trhu již déle než 75 let. Myslím si, že náš další nový fond tentokrát ocení nejen skalní fanoušci technologického pokroku, ale i lidé, kteří si uvědomují, že informační technologie dennodenně ovlivňují naše životy a čím dál více zasahují do chodu světa kolem nás,“ říká Václav Lepič, produktový manažer ČSOB Asset Management.

Stačí si jen uvědomit, kolik elektroniky je dnes zabudováno do nových modelů aut, jak můžeme s pomocí našich mobilních telefonů platit v obchodech i přes internet, nebo třeba vzdáleně ovládat naši domácnost. „Datová mobilita, cloud computing, oblast e-commerce a internet věcí bezpochyby představují nejrychleji rostoucí a dramaticky se rozvíjející segmenty trhu,“ konstatuje Lepič.

Akciový koš této novinky obsahuje třicítku slavných technologických firem, z nichž například Apple či Microsoft patří mezi trojici nejhodnotnějších firem světa. Investoři se na výnosech akcií mohou podílet z 60 procent a své investice mohou zhodnotit až o 40 procent (tj. 5,69 procent ročně)*. Fond navíc umožňuje ochránit investici až do 30procentního poklesu hodnoty koše akcií při splnění určitých podmínek.

Tagy ČSOB fondy