CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

14. 08. 2012

Subjekty:

Klienti České spořitelny nakoupili v létě valuty za 725,3 mil. Kč, největší zájem byl o eura a chorvatské kuny

Díky letní akci – prodej cizí měny bez poplatku – mohou klienti ušetřit minimálně 50 Kč, při větších výběrech i daleko více (standardní poplatek činí 1 %, min. 50 Kč). Banka tak vychází vstříc klientům, kteří právě v letních měsících potřebují peníze na zahraniční dovolenou.

Klienti České spořitelny mají při cestách do zahraničí ještě další nezanedbatelnou výhodu. Jelikož je Česká spořitelna součástí silné středoevropské Erste Group, mohou její klienti vybírat hotovost ze všech více než šesti tisíc bankomatů v devíti evropských zemích za zvýhodněnou cenu. Z bankomatů Erste Group v Rakousku, na Slovensku, v Chorvatsku, Maďarsku, Srbsku, Rumunsku, Moldavsku a na Ukrajině tak klienti banky vyberou peníze za 6 Kč, tedy za stejnou cenu jako za výběr z bankomatů České spořitelny v ČR (standardní poplatek za výběr hotovosti z bankomatů v zahraničí činí 125 Kč). Tato výhoda navíc není nijak časově omezena.