Středa 04. srpna. Svátek má Dominik.

KBIGI Water Strategy má dvacáté výročí

Zítřejší den stanovila OSN jako Mezinárodní den proti rozšiřování pouští a sucha. Jedná se o jeden z mezinárodních dnů, řešící biosféru a životní prostředí naší planety, konkrétně boj proti suchu a desertifikaci, mezinárodním dnem se stal od roku 1994.

Vodu ke svému životu potřebují všichni – lidé, zvířata i rostliny, jde tedy o naprosto nepostradatelný element. Její spotřeba neustále roste, zásoby jsou ale omezené a klesají. Navíc je většina vody na světě nepoužitelná, protože je buď obsažená v mořích, oceánech a v ledovcích nebo je kontaminovaná. Výsledkem je, že použitelné je méně než jedno procento vody, která se na zeměkouli nachází.

Nedostatkem užitkové vody trpí ale i mnohá průmyslová odvětví. Odhaduje se, že díky špatné dostupnosti vody nebo jejímu znečištění, přichází světová ekonomika každý rok přibližně o 260 miliard dolarů. Je tedy jasné, že voda je strategickou komoditou, jejíž hodnota bude v budoucnosti stoupat. KBIGI Water Strategy se proto soustředí na investice do mezinárodních společností, které zajišťují přístup ke kvalitní vodě a řeší problém jejího nedostatku. Jedná se tedy o firmy, které zajišťují dostupnost vody, společnosti, zlepšující kvalitu vody, majitele infrastruktury a jejich servisní partnery nebo technologické firmy vyvíjející řešení pro vodohospodářský sektor.

KBIGI Water Strategy zažívá úspěšný rok, celková hodnota aktiv, která spravuje, přesáhla 2 miliardy euro. Jde o celkovou hodnotu aktiv spravovaných fondy KBI Water Fund (Evropa a Asie), KBI Aqua Fund (Francie) a KBI Global Invest Aquarius a Skelling DST Water funds (USA). Investování do vody představuje unikátní možnost diverzifikace globálního portfolia a je určeno pro investory, kteří hledají dlouhodobé zhodnocení svých aktiv.

Tyto informace nepředstavují žádný smluvní závazek, nabídku, poradenství ani doporučení k investici. Na webových stránkách www.amundi.cz naleznete úplné názvy fondů, informace o rizicích apod. Amundi Czech Republic Asset Management, a.s.

Tagy investice