CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/£ 29.501 -0,13%

CZK/CHF 26.030 +0,03%

02. 07. 2021

KB pojišťovna opět vylepšuje cestovní pojištění ke kartám KB

KB Pojišťovna přináší vylepšení podmínek cestovního pojištění pro držitele zlatých a prémiových karet KB. Došlo především k navýšení limitů na lékařské výlohy, prodloužení doby pojištění na 90 dní a zrušení podmínky společného cestování s držitelem karty. Novinkou jsou pojištění zmeškání odjezdu a pojištění cestovních zavazadel. Pro klienty, kteří prémiovou platební kartu KB nevyužívají, KB Pojišťovna nabízí 15% slevu na individuální cestovní pojištění sjednané on-line do konce září.

KB Pojišťovna u cestovního pojištění ke zlatým a prémiovým kartám KB od 1. července zvyšuje limity na lékařské výlohy z 2,5 milionů korun na 5 milionů, resp. 10 milionů korun. Zároveň dochází k prodloužení doby pojištění z 60 na 90 dnů. „Vylepšením podmínek reagujeme na aktuální stav, kdy jsou pravidla pro cestování plná turbulentních změn. Klienti se patrně v současné době nejvíce obávají možné karantény kvůli podezření na onemocnění covid-19, které by jim zabránilo odcestovat do zahraničí, či jim neumožnilo se ze zahraničí vrátit zpět do České republiky v původním termínu. A proti těmto rizikům je naše pojištění také platné,“ vysvětluje David Leiss, ředitel odboru Produktový vývoj a komunikace. KB Pojišťovna hradí náklady na stornopoplatky v případě nemožnosti odcestovat do zahraničí ať už z důvodu onemocnění či karantény, prodloužení pobytu v maximálním rozsahu 5 nocí v částce až 2 500 korun za noc. Pojištění mají v takovém případě nárok také na letenku zpět do vlasti.

Zvýhodněné podmínky i pro milovníky sportu a adrenalinu

Vzhledem k dlouhodobému a rozsáhlému omezení možnosti sportu přináší KB Pojišťovna výhody i v této oblasti. „Přepokládáme, že vzhledem k absenci dostatečného sportovního vyžití v posledním roce řada lidí vycestuje právě za sportem. Rozhodli jsme se tak v rámci sportovních aktivit nově krýt nejen potápění do 30 metrů, ale i např. kiting, a v neposlední řadě i oblíbené ferraty (stupně A a B). Z výluk jsme navíc odstranili jízdu na motocyklu,“ dodává David Leiss.

Další změnou je pojistná ochrana pro celou rodinu i v případě, že pojištěné osoby necestují společně s držitelem karty. Nově se pojistná ochrana týká také vnoučat, kde ale podmínka společného cestování s držitelem platí. Pojištění navíc kryje i zmeškání odjezdu z důvodů dopravního omezení a ztrátu cestovních zavazadel.

Veškeré výše uvedené změny platí pro držitele zlatých a prémiových KB karet. Dále pak KB Pojišťovna připravila letní 15% slevu na individuální jednorázové cestovní pojištění. Podmínkou pro její získání je sjednání pojištění on-line, a to do konce září 2021.

Přehled základních podmínek cestovního pojištění pro držitele osobních zlatých a prémiových karet přináší tabulka níže a uveden je i na webových stránkách KB Pojišťovny.

Základní pojistné podmínky od 1. 7. 2021

Pojistné nebezpečí Zlatá karta osobní Prémiové karty