Pondělí 27. září. Svátek má Jonáš.

KB Penzijní společnost odměňuje dětské penzijko 1 000 korunami

Banky 04.08.2021 | 17:35 0 Komentářů

KB Penzijní společnost spustila akci zaměřenou na nejmladší členy rodiny. Ke každé smlouvě doplňkového penzijního spoření sjednané dětem či vnoučatům do 31. prosince 2021 nyní dává odměnu 1 000 korun.

Češi podceňují zajištění na stáří. Odborníci přitom doporučují začít se spořením na penzi co nejdříve, ideálně tzv. od kolébky. KB Penzijní společnost tak nyní motivuje rodiče a prarodiče, aby začali dětem pravidelně spořit na penzi a zároveň je tím edukovali o nutnosti zajistit si vlastní úspory.

„Na jednoho seniora připadají necelé dva a půl plátce do státního penzijního systému a podle demografického vývoje lze očekávat, že jejich počet bude ještě klesat. To je naprosto nedostačující. Důraz je tak potřeba klást na individuální soukromé spoření na penzi. A to i pro děti, za které by tuto zodpovědnost měli převzít dospělí rodinní příslušníci a pravidelně jim spořit,“ uvádí Lubomír Koňák, ředitel obchodu KB Penzijní společnosti.

KB Penzijní společnost tak nyní každou smlouvu doplňkového penzijního spoření pro nezletilé odměňuje 1 000 Kč. Akce platí pro nové smlouvy uzavřené do 31. prosince 2021 s měsíčním příspěvkem minimálně 500 Kč.