CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

15. 07. 2015

Subjekty:

Karta dobré vůle nadále pomáhá, její výtěžek za letošní rok činí již 850 tisíc korun

„Mám radost, že naši klienti Kartu dobré vůle využívají stále ve větším měřítku a přijali ji s odhodláním pomáhat těm, kteří pomoc potřebují. Klienti se přitom nemusí v podstatě o nic starat, karta odvádí uvedené procento z jejich nákupů a takto získaný obnos putuje tam, kde ho je potřeba,“ říká Tomáš Jelínek, ředitel teplické pobočky ČSOB Private Banking, který stojí za vznikem Karty dobré vůle. „Zatím kartu využívá 553 klientů a my doufáme, že jich bude nadále přibývat. Chtěl bych poděkovat každému, kdo se rozhodl pro tuto kartu a chce jejím prostřednictvím pomáhat,“ dodává Tomáš Jelínek.

Za loňský rok vydělala karta dobré vůle téměř 670 tisíc korun. Peníze putovaly tam, kde byly nejvíce potřeba. S pomocí klientů pomohla ČSOB různým skupinám lidí – dětem s mozkovou obrnou nebo těm, kterým se stal nějaký těžký úraz. Pomohla také zajistit asistenční pomoc pro nevidomé děti i dospělé a také přispět na různé prospěšné regionální projekty. Dále jsme přispěli na zájmové kroužky pro děti ze sociálně slabších rodin. Výtěžek z Karty dobré vůle z roku 2014 pomohl mimo jiné také Lence, Pavlíně či Ivanovi.

Lenka po osudovém skoku do bazénu skončila na invalidním vozíku. Celý život se jí obrátil vzhůru nohama. Lenka se proto obrátila na Konto bariéry. Jejím velkým přáním byla tříkolka na ruční pohon. A právě díky partnerství Konta Bariéry a společenské odpovědnosti ČSOB získala Lenka příspěvek ve výši 41 tisíc korun z výtěžku Karty dobré vůle. „Chtěla bych poděkovat ČSOB Private Banking a hlavně uživatelům Karty dobré vůle. Díky Vám jsem si mohla pořídit tříkolku na ruční pohon, která je pro mě jedinou možností, jak si vyjet „na kolo“ ven, aniž bych se musela nějak zaobírat invalidním vozíkem,“ říká Lenka, která by si tříkolku bez tohoto příspěvku sama nemohla dovolit.

Další pomoc směřovala paní Pavlíně, která zůstala po nehodě upoutána na elektrický invalidní vozík. Pro pohyb v interiéru ale potřebovala vozík mechanický. Ten elektrický, na který jí přispěla pojišťovna, byl totiž pro pohyb po domě příliš široký. Na mechanický vozík jí pojišťovna nepřispěla a jeho cena byla pro rodinný rozpočet příliš vysoká, proto se obrátila na Konto Bariéry. Pavlína si tak díky příspěvku ve výši 49 tisíc korun z Karty dobré vůle mechanický vozík, který jí aspoň částečně zjednodušuje běžný život, mohla pořídit.

Ivanovi se loni na jaře zásadním způsobem změnil život. Po těžké nehodě na motorce má amputovanou pravou paži a také ostatní končetiny byly poraněny devastujícím způsobem. Ivan navíc přišel o 15 zubů. Po dlouhém pobytu v nemocnici je schopen pohybovat se na vozíku a žít opět ve své rodině. Vzhledem k rozsáhlému poškození svého chrupu bude potřebovat implantáty, jeden přibližně za 20 tisíc korun. Takové prostředky ale jeho rodina nemá. Obrátil se proto na Konto Bariéry se žádostí o příspěvek na opravu chrupu. Díky partnerství Konta Bariéry a ČSOB Private Banking získal Ivan příspěvek ve výši 70 000 Kč z výtěžku Karty dobré vůle.

ČSOB Private Banking je spojen s filantropií již poměrně dlouho a samotní privátní bankéři každoročně uskutečňují sbírky na pomoc potřebným nebo se účastní projektu Sport pro charitu, kde vyběhávají prostředky pro obdobné účely. Do těchto aktivit se snaží zapojovat i své klienty.