Sobota 17. dubna. Svátek má Rudolf.

Kancelář PwC Legal může jako jediná z Česka radit v Číně

Mezinárodní právní firma PwC Legal může nově jako jediná advokátní kancelář působící na území ČR poskytovat v rámci své globální sítě poradenství v Číně i v oblasti čínského práva. Po náročném registračním procesu se to podařilo i díky partnerství s čínskou právničkou Jenny Zhong a jedná se o unikátní průlom ohledně právních služeb v ČLR. Jen několik málo mezinárodních právních firem má oprávnění radit dle čínského práva. V drtivé většině musejí spolupracovat s místní právní kanceláří. PwC Legal mají v Číně své kanceláře v Šanghaji a v Hongkongu.

„Nesmírně si vážím privilegia, kterého se nám v Číně dostalo. Naše dlouhodobé úsilí bylo konečně zúročeno a PwC Legal se zařadilo na globálním právním trhu k naprosté elitě,“ říká řídicí partner kanceláře Michael Mullen a dodává: „Je to skvělá zpráva i pro naše stávající či potenciální klienty v České republice. Nyní je totiž můžeme v Číně zastupovat napřímo i v otázkách čínského práva.“ PwC Legal plánuje, že ve svých dvou čínských kancelářích bude mít v prvním kvartálu příštího roku již 25 advokátů a do konce roku 2015 odhaduje jejich počet na 40.

Krom unikátní možnosti zastupovat klienty bez místního zprostředkovatele v podobě čínské advokátní kanceláře se může PwC Legal opřít i o další pilíře, které nabízí celá skupina PwC. Jde především o daňové a personální poradenství, ale také o služby expertů na pojištění a podnikové finance, kteří v Číně již dlouhodobě působí a znají výborně místní poměry a legislativu.