Pondělí 19. dubna. Svátek má Rostislav.

J&T PRIVATE EQUITY GROUP VSTUPUJE NA SLOVINSKÝ TRH INVESTICÍ DO PETROCHEMICKÉHO PRŮMYSLU

Investice 26.03.2015 | 09:39 0 Komentářů

J&T Investment Opportunities Limited (JTIO), dceřiná společnost J&T Private Equity Group (JTPEG), získala více než 7,9% podíl ve společnosti Petrol d.d., která je lídrem v oblasti dodávky pohonných hmot a jiných ropných produktů ve Slovinsku. Skupina JTPEG se tímto krokem stala největším nestátním akcionářem Petrol d.d. (Tisková zpráva: J&T Private Equity Group)

Akvizice podílu v hlavním dodavateli pohonných hmot ve Slovinsku, společnosti Petrol d.d.,  je v souladu s dlouhodobou investiční strategií skupiny JTPEG v oblasti petrochemického průmyslu. Vstupem došlo nejen k posílení postavení skupiny v tomto odvětví, ale také k vytvoření prostoru pro využití potenciálních synergických efektů s dalšími investicemi skupiny.

Petrol d.d. je slovinská energetická společnost vlastnící v zemích bývalé Jugoslávie celkem 472 čerpacích stanic, kde mimo klasických služeb a produktů pro automobily, nabízí produkty pro domácnost, potraviny a další. Je hlavním strategickým dodavatelem pohonných hmot a dalších energetických produktů na slovinském trhu.

J&T Private Equity Group je významný evropský investor aktivní především v oblastech energetiky a průmyslu, realit, médií, sportu, cestovního ruchu, informačních a komunikačních technologií či vědy a výzkumu. Skupina JTPEG byla založena na konci roku 2013 po oddělení mimobankovních aktivit finanční skupiny J&T, která vznikla roku 1994.