Středa 21. října. Svátek má Brigita.

J&T BANKA vydává jako první v našem regionu perpetuitu

Banky J&T Banka 23.06.2014 | 12:56 0 Komentářů

J&T BANKA, privátní banka úspěšných, vydává jako první v našem regionu výnosové certifikáty bez data splatnosti. Podřízený nezajištěný certifikát J&T BANKA 10% PERP nese 10% roční úrok. Jeho nákupem investor poskytuje bance tzv. vedlejší kapitál Tier 1 a staví se jen o jednu úroveň nad akcionáře banky.

„Za posledních pár let se nám podařilo znásobit nejen bilanční sumu, která na konci prvního kvartálu letošního roku přesáhla hranici 121 miliard korun, ale i počet klientů. Na trhu vidíme příležitost k růstu, chceme ještě více posílit klientskou bázi a naše postavení v segmentu privátního a prémiového bankovnictví. Našim klientům tak nabízíme možnost investovat spolu s námi do našeho rozvoje,“ říká Štěpán Ašer, generální ředitel J&T BANKY.

Certifikát je svými parametry blízký dividendovým akciím a s ohledem na podobnost investice s nekonečnou rentou a může být vhodnou součástí dlouhodobého portfolia zaměřeného na pravidelný příjem.

Perpetuitní certifikát je nabízen pouze profesionálním investorům a klientům s objemem investic nad ekvivalent 100 tisíc EUR. Po očekávaném přijetí na trh Burzy cenných papírů Praha budou investoři moci certifikáty obchodovat prostřednictvím J&T BANKY nebo jiných obchodníků s cennými papíry.