Pátek 30. října. Svátek má Tadeáš.

J&T BANKA uzavřela třetí kvartál s čistým ziskem přes 1,5 miliardy korun.

Banky J&T Banka 16.12.2015 | 20:31 0 Komentářů

J&T BANKA, jedna z nejvýznamnějších privátních bank na českém trhu, uzavřela dle neauditovaných konsolidovaných výsledků třetí kvartál roku 2015 s čistým ziskem ve výši 1,52 miliardy korun, což představuje 10% meziroční nárůst. Bilanční suma za dané období přesáhla hranici 162 miliard, když v meziročním porovnání vzrostla o 24 %.

K nárůstu bilanční sumy vedlo především navýšení klientských vkladů, které se rovnaly 124,738 miliardám korun (+19 %). Růst vykázaly také úvěry (85,306 miliard korun), kterých bylo poskytnuto meziročně o 20 % více.

„Banka se i nadále může pyšnit stabilní vkladovou bází. Termínované vklady se splatností rok a více tvoří přes 60 % vkladového portfolia. To spolu s vysokým objemem volné likvidity dává bance silný potenciál pro růst a financování nových projektů,“ říká Štěpán Ašer, generální ředitel J&T BANKY.

Vlastní kapitál banky činil ke konci září 15,369 miliard korun. V průběhu listopadu pak došlo k navýšení základního jmění banky  o více než 1 miliardu korun.