Čtvrtek 22. dubna. Svátek má Evžénie.

Jiřina Tapšíková v čele nového představenstva ČLFA

Předsedkyní představenstva České leasingové a finanční asociace (ČLFA) byla na další dva roky opětovně zvolena Jiřina Tapšíková. Ve funkci ji potvrdilo představenstvo asociace na svém dubnovém zasedání, na němž se poprvé sešlo v novém složení, o kterém rozhodla předcházející členská schůze ČLFA. (Tisková zpráva: Česká leasingová a finanční asociace)

Kromě Jiřiny Tapšíkové, která v asociaci zastupuje společnost ŠkoFIN, zůstali ve vedení místopředseda představenstva Tomáš Morávek (ČSOB Factoring) i členové představenstva Libor Bosák (ČSOB Leasing) a Jiří Matula (UniCredit Leasing). Nově je doplnili místopředsedkyně představenstva Mária Kováčiková (ESSOX) a členové představenstva Radmila Jakubová (Erste Leasing) a Pavel Fořt (ALD Automotive).

Ing. Jiřina Tapšíková, MBA, vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, kde absolvovala také postgraduální studium. V oblasti leasingu pracovala na manažerských pozicích u nás i ve světě. V letech 2003 až 2005 byla ředitelkou dceřiné společnosti koncernu Volkswagen FS AG v Turecku, nyní je jednatelkou firmy ŠkoFIN. Od září 2010 je členkou představenstva a od dubna 2011 předsedkyní představenstva ČLFA. V letech 2012–2014 byla jako první žena v historii členkou Rady Federace evropských leasingových asociací (Leaseurope), která zastupuje přes 2000 leasingových společností a přibližně 600 pronajímatelů aut z více než 30 evropských zemí.