CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

13. 07. 2022

Je bezpečné investovat do nemovitostí online? Ověřte si bezpečnost crowdfundingového portálu nebo platformy, říkají odborníci

Investování do nemovitostí je již delší dobu cenným způsobem, jak rozšířit své investiční portfolio o rozmanitá aktiva přinášející výnosy. Dodnes nebylo nikdy jednodušší investovat do nemovitostních příležitostí bez starostí s nákupem a údržbou nemovitostí, bez obav o zákony týkající se nájemců a pronajímatelů nebo bez placení průběžných výdajů spojených s údržbou nemovitostí. Online investice do nemovitostí poskytují pasivnější způsob investování na trhu s nemovitostmi bez výdajů, které jsou spojeny s výběrem a údržbou nemovitostí. Je potřeba věnovat pozornost také zabezpečení samotné platformy. Více prozradili odborníci z české crowfundingové platformy BrikkApp.

Online platformy pro crowdfunding nemovitostí identifikují příležitosti v oblasti nemovitostí, které mají podle odborníků potenciál růstu. Odtud platforma umožňuje investorům spojit své peníze a financovat rozvoj nebo nákup nemovitosti. Po splatnosti investice obdrží investoři výplaty úměrné jejich počáteční investované částce. Je ale zároveň důležité zůstat během online investování v bezpečí a nic nepodceňovat.

Ověřte si bezpečnost crowdfundingového portálu nebo platformy

V posledních letech hackeři prokázali alarmující schopnost proniknout do zdánlivě neproniknutelných datových úložišť předních společností a finančních institucí a ukrást údaje o kreditních kartách a další cenné informace o klientech.

Podobné riziko hrozí i crowdfundingovým portálům a platformám, které jsou zranitelné vůči útokům hackerů a kyberzločinců. Kromě prozkoumání samotné investice se tedy nezapomeňte důkladně podívat také na platformu.

Stejně jako u každé investice je s ní spojeno riziko. V BrikkApp se snažíme tato rizika snižovat několika způsoby. Kromě toho naše platformy poskytovatelů investic poskytují řadu dodatečných zajištění u svých nabízených investičních příležitostí,“ říká Jan Večerka, zakladatel a CEO aplikace BrikkApp.

Hlavně bezpečně – základní tipy bezpečného investování

Dvoufaktorové ověřování – je jedním z nejlepších způsobů ochrany vašich investic a dalších finančních účtů. Díky této bezpečnostní funkci nebudete k přihlášení ke svým účtům potřebovat jen uživatelské jméno a heslo. Budete potřebovat také kód, který vám finanční instituce zašle při pokusu o přihlášení. Kód může být zaslán textovou zprávou a jeho platnost obvykle vyprší přibližně za deset minut. Bez kódu nemůžete získat přístup ke svým účtům. Přihlašování k účtu je díky němu o něco obtížnější, ale přidává vynikající úroveň zabezpečení.

Bezpečný prohlížeč – první věc, kterou byste měli vzít v úvahu, když začnete investovat online, je vaše online bezpečnost. Můžete začít zabezpečením svého počítače, mobilních zařízení a internetového připojení. Víme, že někdy může lákat přístup na nezabezpečené webové stránky, kde jedno unáhlené kliknutí může odhalit vaše osobní údaje nebo dokonce infikovat vaše zařízení malwarem. I když může být někdy těžké odolat tomuto nutkání, zajistíte tím bezpečnost svého zařízení pro obchodování online.

Vyberte si renomovanou společnost – pro online investování je vždy důležité vybrat si renomovanou společnost, která má za sebou prokazatelnou historii oddanosti a služeb, které poskytovala svým zákazníkům. Především se dobře starají o soukromí a bezpečnost informací (osobních a finančních údajů) poskytnutých zákazníky.

Používejte zabezpečené připojení VPN – mnoho firem může svým investorům zajistit bezpečnou platformu pro online obchodování, což znamená, že se nemusíte příliš obávat, ale jako alternativu vám doporučujeme investovat do vhodné služby VPN. Bezpečné připojení prostřednictvím poskytovatele VPN vám navíc umožní obchodovat z každého místa, kam se vydáte, aniž byste se museli obávat, že vás někdo „hackne“. Když jste online na veřejném místě a používáte připojení WIFI, obvykle nemáte nad zabezpečením kontrolu. Proto vám použití virtuální privátní sítě umožní bezpečné spojení mezi vaším počítačem a internetovým serverem.

Zjistěte si, kde se „fyzicky“ peníze nacházejí. “V BrikkApp máme veškeré investiční prostředky našich uživatelů uložené na účtech našeho poskytovatele platebních služeb – společnosti Easychange. Toto přináší velikou výhodu pro naše uživatele. Především jejich investiční prostředky jsou oddělené od našich provozních peněz. V případě, že by došlo k finančním problémům BrikkApp, peníze a výnosy našich uživatelů by těmito problémy nebyly dotčeny a naši uživatelé by dostali veškeré své investice zpět podle harmonogramu daných investic,” vysvětluje na příkladu Večerka z investiční platformy BrikkApp.

Zůstat v bezpečí při investování online je podobné jako zůstat v bezpečí v jakékoli jiné oblasti. Nevěřte všemu, co slyšíte nebo čtete. Spolupracujte pouze s lidmi a organizacemi, kterým důvěřujete. Provádějte vlastní nezávislý průzkum s využitím spolehlivých zdrojů. A konečně, vždy dbejte náležité opatrnosti a pozornosti a nikdy se do ničeho slepě nehrňte. Pokud se budete řídit těmito pravidly, pak zjistíte, že investování online je bezpečný a potenciálně velmi výnosný podnik, který vám pomůže spravovat a rozvíjet vaše finance po celá desetiletí.