CZK/€ 24.755 +0,06%

CZK/CHF 24.693 -0,60%

06. 06. 2022

Investoři Venture Club vložili finance do robotiky a průmyslových automatů

Členové Venture Club z.s. přes Venture Club Invest s.r.o. rozšiřují své investiční aktivity do oblasti robotiky a vývoje průmyslových automatů. Investorský klub navázal spolupráci se společností CCOE s.r.o., která chystá projekt robotizačního centra. V rámci této aktivity se společnosti domluvili na půjčce 5 milionů korun, která byla zároveň investorskou příležitostí pro členy Venture Club. Požadovaná částka se naplnila během týdne a v současné době běží jednání o možnosti dalšího navýšení financí, a tedy další investorské příležitosti.

V případě projektu Evropského centra pro robotiku CCOE se jedná o konvertibilní půjčku s velmi zajímavým zhodnocením na dva roky, zajištěnou pohledávkou zapsanou v katastru nemovitostí. Po této době se investiční klub rozhodne, zda využije konverzi do podílu, nebo vezme úrok i jistinu. Společnost CCOE s.r.o. využije peníze na podporu a realizaci projektu Evropského centra pro robotiku, což firmě zajistí výrobu a dodávky pro partnery, kteří řeší robotizace průmyslové logistiky.

Petr Šedivý, CEO Venture Club Invest s.r.o. a předseda výboru Venture Club z.s. říká: „Nové možnosti spolupráce a investic jsou pro nás vždy velkou výzvou. Společnost CCOE s.r.o. jsme navštívili v jejím hostivařském provozu, kde jsme si naživo prohlédli práci, kterou firma dělá. Fungují jako velice schopná konstrukční kancelář s opravdu skvělým potenciálem. Projektu Evropského centra pro robotiku věříme a jsme rádi, že tuto investiční příležitost můžeme poskytnout právě členům našeho klubu – prostřednictvím půjčky přes SPV společnost Venture Club ERC, připravenou pro budoucí akvizici.“

Společnost CCOE s.r.o. je technologická firma, která se zaměřuje na podnikovou logistiku materiálů a výrobků s využitím elektromechanických a robotických zařízení. Pracuje na výzkumu a vývoji na úrovni prototypů a navrhuje technologicky-průmyslová řešení pro oblast zpracovatelského průmyslu a lehkého strojírenství. V rámci projektu Evropského centra pro robotiku se firma plánuje zaměřit na vývoj a výrobu víceosé robotické ruky a liftpointu pro roboty OMRON.

„Současný technologický trend je jasný a částečná náhrada lidské práce, speciálně v logistice průmyslu, je více než vhodná. Díky investorskému zapojení Venture Club ERC máme možnost investovat do rozvoje a výroby a pokrýt poptávku našich partnerů. Věříme, že spolupráce s Venture Club po dvou letech neskončí a najdeme další investiční možnosti,“ říká Jaroslav Šobr, Chief Designer CCOE s.r.o.