CZK/€ 24.515 +0,14%

09. 07. 2014

Subjekty:

Investiční společnost České spořitelny je nejlepší investiční společností v ČR

Kvality Investiční společnost České spořitelny (ISČS) ocenila odborná porota mezinárodního magazínu World Finance, podle kterého je nejlepší investiční společností v České republice pro rok 2014. Investiční společnost České spořitelny patří mezi nejrenomovanější investiční společnosti na tuzemském trhu a je druhou největší investiční společností podle objemu spravovaného majetku. Od počátku letošního roku dosáhly hrubé prodeje podílových fondů spravovaných ISČS hodnoty 8,47 mld. Kč. Do podílových fondů ISČS pravidelně investuje více než 190 tisíc klientů, kteří do nich od počátku roku pravidelně nainvestovali více než 1,85 mld. Kč.

ISČS spravuje ve 33 otevřených podílových fondech majetek v celkové výši přes 60 mld. Kč. Majetek podílníků do nich investovaný vzrostl od začátku roku 2014 o 4,9 mld. Kč. Na dosažených výsledcích se podílí především rozsáhlá pobočková síť ČS, ve které klienti získají i kompletní poprodejní servis.

Časopis World Finance se soustředí zejména na kapitálové trhy, risk management, obchodování, technologie či corporate governance