Neděle 24. ledna. Svátek má Milena.

Investiční platforma finGOOD začala poskytovat úvěry pro e-shopy

PodnikáníPůjčky 08.12.2020 | 11:55 0 Komentářů

Úvěrování projektů ve výši 1 až 5 milionů korun pro e-shopy a další firmy z oblasti e-commerce začala jako první v tuzemsku poskytovat zavedená investiční společnost finGOOD. Výhodou půjčky na české crowdfundingové platformě finGOOD je, že zájemci z daného segmentu mohou kapitál poskytnutý investory využít čistě podle svých potřeb.

Investiční platforma finGOOD nabízí novou službu úvěrování projektů ve výši 1 až 5 milionů korun pro e-shopy s obratem mezi 10–100 miliony korun s úvěrovou dobou 6–36 měsíců. Skupinové financování vybraného projektu zajistí registrovaní investoři, kteří tímto způsobem nadstandardně zhodnocují svůj kapitál.

Hlad investorů po rozšíření investičních možností a snaha o diverzifikaci portfolia nyní dává šanci rostoucím e-commerce projektům získat financování za solidních a férových podmínek,“ upozorňuje Vít Hutař, CMO platformy finGOOD, a dodává: „Pro rozhodování investorů je důležité, že zájem o služby on-line projektů ze strany zákazníků dlouhodobě výrazně roste.

Nabídka úvěrů získaných prostřednictvím investiční crowdfundingové platformy finGOOD přichází v době enormního zájmu zákazníků o on-line nakupování. Potíž však je, že i etablované e-shopy si dnes v případě klasických bankovních úvěrů sáhnou maximálně na překlenovací financování na doplnění zásob. Ale projekty se zdravou perspektivou potřebují kapitál i na kvalitní personál, nové vybavení nebo softwarový vývoj.

E-commerce projektům se díky kvalitnímu inhouse hodnocení risku ze strany analytiků finGOOD a zájmu investorů otevírá šance získat krátko či střednědobé a hlavně flexibilní financování za solidních a férových podmínek. „Klademe správné otázky, a proto dokážeme dostávat správné odpovědi. To je pro udržení důvěry investorů na naší platformě klíčové,” zdůrazňuje Vít Endler, CEO společnosti finGOOD.

První půjčka pro e-shop byla na platformě finGOOD realizována už v průběhu října, ihned po prvním oznámení záměru úvěrování projektů pro firmy ze segmentu e-commerce. „Zájem předčil očekávání, cílové 2 miliony korun se od investorů vybraly již za 15 dnů. Aktivity rychle expandujícího e-shopu jim za to na oplátku přinesou solidní roční zhodnocení 8,5 % v průběhu dalších 36 měsíců,“ konstatuje Vít Endler.

Výhodou crowdfundingového úvěru na platformě finGOOD je, že e-shopy mohou kapitál poskytnutý investory využít svobodně a čistě podle svých potřeb. Mohou tak investovat nejenom do skladových zásob, ale kapitál jim umožní nadechnout se a podpořit i marketing, vyřešit personální otázky, využít nové příležitosti a rozvíjet se.

Součástí úvěrů na finGOOD nejsou žádné skryté poplatky, firma tak vždy ví, za kolik a na jak dlouho si půjčuje. Crowdfundingová platforma po dodání a vyhodnocení všech potřebných podkladů osloví databázi svých investorů a celý projekt zviditelní v médiích a prostřednictvím online kanálů. Spojení e-commerce a P2B crowdfundingu dnes dává všem zúčastněným smysl více než kdykoli předtím.

Tisková zpráva finGOOD