CZK/€ 25.440 +0,26%

CZK/£ 30.298 +0,39%

CZK/CHF 26.480 +1,03%

04. 07. 2024

Investiční akcie, která tu ještě nebyla

Investiční a nemovitostní fond kvalifikovaných investorů ČSNF SICAV, a.s. (ČSNF) otevřel novou třídu akcií s názvem BIA – Bonusová investiční akcie. V rámci ní garantuje zhodnocení 5 – 9,1 % p.a. Navíc k tomuto zhodnocení bude investorům připisován bonus 0,5 % za každé získané stavební povolení a za každou kolaudaci napříč všemi projekty fondu. Čím delší investiční horizont investor zvolí, tím více bonusů může očekávat. Ostatní parametry jsou shodné s již upisovanými třídami akcií. Třídu BIA je již nyní možné upisovat a lze zahrnout i do AVANT Flex.

„Investoři u nás získávají dlouhodobou investici do reálných aktiv se stabilním růstem objemu majetku fondu. Nyní spravujeme majetek v objemu přes 1,63 miliardy korun. A od prvního úpisu jsme investorům zhodnotili finance o více jak 34 procent. Aktuálně jsme vytvořili pro investory novou třídu akcií, která jim dá příležitost se více podílet na výsledcích fondu a následně na výnosech z postupného dokončení jednotlivých etap projektů fondu,“ doplňuje Lukáš Hrma, Obchodní ředitel a člen investičního výboru fondu ČSNF SICAV, a.s.

Cílem nové třídy akcií je propojit dlouhodobé know-how fondu a volný kapitál investorů. Investiční horizont a diverzifikované portfolio developerských projektů nabídne investorům potenciál u více dokončených projektů dosáhnout více bonusů a čím déle zůstanou, tím získají více bonusů a vyššího zhodnocení oproti ostatním typům akcií.

Filozofií fondu je investovat pouze tam, kde to dává smysl. Vybírá projekty, které jsou dostupné jak cenou, tak lokalitou. Aktuálně je největší projekt výstavba městské části v Chýni – Pod Horou, kde se v současnosti pracuje na regulačním plánu spolu se zastupitelstvem a vedením města. Fond jako developer postaví novou, moderní městskou část s rodinnými domy, byty vč. občanské vybavenosti na ploše 150 tisíc m2. Lokalita bude mít přes 500 bytových jednotek, městské byty, dětské hřiště, parky, dům pro seniory, lékařský dům, školu, školku a retail park.

Fond ČSNF se zaměřuje na výstavbu, prodej rezidenčních nemovitostí a na dlouhodobé zhodnocování investic. Projekty staví v Praze, ale i v regionech a přispívá spoluprací s vedením obcí a měst k rozvoji těchto oblastí. „Naší strategií je mít v portfoliu více projektů s různou velikostí. Průběžné dokončování menších projektů s realizací v krátké době, nám drží kladné cash-flow. Zároveň pracujeme na větších projektech, kde řešíme celou urbanistickou koncepci nebo vznik nové městské části. Jsme kotováni na Burze cenných papírů Praha, což zajišťuje investorům další úroveň kontroly při nakládání s jejich investicemi,“ dodává Lukáš Hrma z ČSNF.