CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

14. 06. 2021

Investice klientů ČSOB Private Banking pomohou v boji s kůrovcem

ČSOB Private Banking jedinečným způsobem propojuje odpovědné investování s živou přírodou a nápravami škod způsobených kůrovcem. Za každých 1000 eur, zhruba 25 500 korun, vložených klienty do nově nabízeného investičního certifikátu „Zalesňovací Investiční certifikát Pro udržitelnou budoucnost 2027“, bude vysazen vždy jeden listnatý nebo jehličnatý strom. Pro výsadbu je připravena plocha na Vysočině, která pojme několik desítek tisíc kmenů.

„Skupina ČSOB je v oblasti sociálně odpovědného investování dlouhodobě aktivní. Rozhodli jsme se přijít s novým řešením a nabídkou udržitelných produktů spojenou s výsadbou zeleně. Právě Vysočina patří k nejvíce zpustošeným oblastem, protože kůrovec napadá hlavně smrkové lesy, kterých tam je přes 70 procent. Chytré zalesňování ale pomůže k návratu odolného lesa do této krásné české krajiny. S růstem objemu investic našich klientů patřičně poroste i les. V ČSOB Privátním bankovnictví zodpovědně investujeme a hledáme příležitosti tam, kde to příroda a budoucí generace ocení. A na tom nám záleží, stejně jako našim klientům,“ uvádí Martin Kosobud, výkonný ředitel ČSOB Private Banking.

Plocha k zalesňování, která se nachází severovýchodně od Velké Bíteše, byla vybrána ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou a magistrátem města Brna. Ještě letos se počítá s výsadbou mixu 30 000 listnatých a jehličnatých stromů, především dubů, borovicí a buků.

Investiční certifikát je druh cenného papíru, který je vhodný pro opatrnější investory. Výnosy klientů jsou odvozené z vývoje široce diverzifikovaného indexu Solactive Sustainable Development Goals World RC 8 EUR. Minimální objem investice je 500 000 korun. ČSOB Private Banking plánuje nabízet svým klientům certifikáty tohoto typu v průběhu celého roku.

Udržitelnost a péče o životní prostředí jsou součástí DNA skupiny ČSOB. Principy udržitelnosti ČSOB promítá i do svých produktů, tímto směrem vede i své klienty. Jinou letošní novinkou je investiční produkt ČSOB NaMíru zodpovědně. Díky němu mohou lidé bez ohledu na hloubku znalostí o světě investic eticky zhodnotit svoje peníze a zároveň podpořit společensky odpovědné firmy. Tisíce klientů dlouhodobě investují do podílových fondů skupiny ČSOB zaměřených na obnovitelné zdroje.

ČSOB Private Banking patří dlouhodobě ke klíčovým subjektům na trhu privátního bankovnictví v České republice. Své produkty a služby poskytuje klientům už od roku 2002 a kromě komerčního bankovnictví se zaměřuje také na investice a s nimi související poradenství. ČSOB Private Banking si zakládá na osobním přístupu, partnerství, expertních znalostech a dlouholetých zkušenostech. The Banker loni na podzim už pošesté ocenil ČSOB Private Banking jako nejlepší v ČR.