CZK/€ 23.770 -0,08%

CZK/CHF 23.801 +0,37%

28. 03. 2013

INTERNATIONAL PERSONAL FINANCE VSTOUPILA NA VARŠAVSKOU BURZU

Akcie budou v indexu WIG zařazeny pod názvem Provident. Jedná se o sekundární úpis akcií IPF, který zjednoduší investování do obchodu polským investorům. Součástí úpisu akcií není navýšení kapitálu.

Výkonný ředitel IPF Gerard Ryan říká: „Vstup na varšavskou burzu nás velmi těší. Věříme, že získáme nové akcionáře, jejichž investice povede k růstu společnosti na trzích v Evropě a Mexiku. Tentor krok je odrazem naší důvěry v naše obchodní aktivity v Polsku, které je s 821 tisíci zákazníků pro IPF největším trhem.“

Akcie IPF budou i nadále obchodovány na londýnské burze, vstup na varšavskou burzu nebude mít na stávající držitele akcií zalistovaných na londýnské burze žádný vliv.