Pondělí 21. října. Svátek má Brigita.

ING Penzijní fond mění číslo účtu pro zasílání příspěvků na penzijní připojištění

Penze ING Bank 28.05.2012 | 16:01 0 Komentářů

Od 1. června 2012 dojde ke změně správce prostředků (tzv. depozitáře) ING Penzijního fondu. Ve výběrovém řízení, které bylo vypsáno v důsledku přijetí Zákona o doplňkovém penzijním spoření, zvítězila Česká spořitelna.

Zákon o doplňkovém penzijním spoření č. 427/2011 Sb. definuje depozitáře jako banku se sídlem či pobočkou v České republice, která má v bankovní licenci povolenou činnost depozitáře, a zároveň není součástí stejného koncernu jako nově vznikající penzijní společnost. „Počátkem roku jsme získali souhlas vedení skupiny ING zapojit se do reformovaného penzijního systému, proto jsme vypsali výběrové řízení, kterého se zúčastnily 4 bankovní subjekty,“ vysvětlil Jiří Rusnok, předseda představenstva ING Penzijního fondu. Vítězem se stala Česká spořitelna, která předložila nejlepší nabídku.

„Změna depozitáře nebude mít na naše klienty téměř žádný vliv, jediné, co musí udělat, je změnit kód banky u čísla účtu z 3500 na 0800, tedy nové číslo účtu je 5005004433/0800,“ doplnil Jiří Rusnok.

ING Penzijní fond, a.s., vykázal za rok 2011 čistý zisk ve výši  546,4 milionu korun. Nárůst zaznamenala společnost i u objemu aktiv ve správě, která meziročně vzrostla o 6 % na 26,7 miliardy korun. Dosažené výsledky přinesly účastníkům ING Penzijní fond, a. s., za uplynulý rok nadprůměrné zhodnocení ve výši 2,14 procenta.