CZK/€ 25.255 -0,10%

CZK/CHF 26.069 -0,33%

21. 10. 2014

Subjekty:

ING Investice nabízí srozumitelné a bezpečné investování především pro začínající investory

„ING Investice jsme vyvinuli na základě dialogu s laickou veřejností. Ukázalo se, že pro mnohé představuje největší bariéru při zvažování prvního kroku do světa investic neschopnost rozhodnout se a vybrat správný podílový fond. Náš koncept ING Investice proto stojí na kvantitativně omezeném výběru, nikoliv však na úkor kvality. Vybrané podílové fondy od renomovaných správců pokrývají potřeby všech investičních profilů a umožňují investovat v české koruně do atraktivních cenných papírů bez ohledu na zemi, trh či odvětví, a to po celém světě,“ říká Libor Vaníček, ředitel retailového bankovnictví ING Bank ČR.

ING Investice jsou určeny všem, kdo chtějí zhodnotit své úspory efektivněji než na běžných bankovních produktech za pomoci investování do pečlivě vybraných podílových fondů, jejichž výnos není zatížen žádnými vstupními ani výstupními poplatky. Tři vybrané podílové fondy pokrývají spektrum základních investorských profilů s různou mírou rizika. Umožňují investici v české koruně do titulů a atraktivních cenných papírů po celém světě, bez ohledu na zemi, trh či odvětví. Investice je možná již od 500 korun, například na bázi měsíčních investic.

Sjednání smlouvy, nákup ING Investic i jejich správa probíhají on-line v bezpečném a intuitivním prostředí internetového nebo mobilního bankovnictví. K transparentní a snadné orientaci slouží videonávody, které představí jak základy a hlavní principy investování, tak jednotlivé podílové fondy v nabídce ING Investic. Na webových stránkách zájemce o investování najde i test investičního profilu, který mu na základě jednoduchých vstupních kritérií pomůže vybrat správný podílový fond. Pro nákup ING Investic je nutné mít aktivní spořicí účet ING Konto.

Portfolio podílových fondů ING Investic je složeno ze tří fondů s různým potenciálem výnosu, mírou rizika a investičním horizontem.

• Fidelity Fond světových dluhopisů s vysokým výnosem investuje zejména do podnikových dluhopisů s vysokým výnosem na silně rostoucích trzích z celého světa. Je určen pro investory, kteří hledají vyšší výnosy než na běžných bankovních produktech či státních dluhopisech a jsou ochotni akceptovat riziko kolísání investice.
  • Fidelity Fond světových dividend nabízí investování do těch nejlepších akciových společností, které vyplácejí pravidelné dividendy. Investor tak těží hned dvakrát, a to jednak z pravidelných dividend, jednak z vývoje akciových investic dle pohybů na finančních trzích. Fond je určen pro investory, kteří chtějí dosáhnout poměrně stabilních výnosů převyšujících inflaci a jsou ochotni akceptovat riziko kolísání investice. Pravidelné dividendy fond používá k nákupu dalších dividendových akcií ve fondu a nabízí tak investorům stabilní zdroj příjmů.
  • ING Fond světových akcií investuje do akcií velkých společností po celém světě napříč různými oblastmi a nabízí tak investorům možnost stabilnějších výnosů a nižšího rizika kolísání než fondy zaměřené úzce na konkrétní sektor nebo odvětví. Je vhodný pro investory hledající dlouhodobou investici s co nejvyšším výnosem i za cenu výrazného kolísání investice.

„Od chvíle, kdy jsme před více než deseti lety v Čechách otevřeli segment spořicích účtů s ING Kontem, umožňujeme širokému spektru klientů efektivní správu jejich úspor. Nyní jako první přicházíme s unikátní nabídkou ING Investic, jejichž koncept je tak jednoduchý, že investovat dokáže a může skutečně každý. Věříme, že tím přispějeme k odstranění bariér a k popularizaci podílových fondů a že v současné době nízkých úrokových sazeb na depozitních produktech v lidech podnítíme potřebu spravovat úspory ještě efektivněji než dosud,“ uzavírá Vaníček.

Výhody ING Investic v bodech:

• Možnost vyššího zhodnocení než na spořicím účtu
  • Sjednání smlouvy on-line, jednoduše, rychle a zdarma
  • Srozumitelná a transparentní nabídka ve třech krocích s videonávody a testem investičního profilu klienta
  • Rychlý a intuitivní on-line nákup a správa investic pomocí internetového nebo mobilního bankovnictví
  • Možnost investovat v české měně již od 500 korun
  • Nabídka podílových fondů od renomovaných správců (ING IM, Fidelity)
  • Nulové vstupní a výstupní poplatky

Více informací k nabídce ING Investic naleznete na webových stránkách www.ingbank.cz.