Pátek 23. dubna. Svátek má Vojtěch.

ING Bank Česká republika ohlásila za rok 2014 zisk ve výši 344 mil. Kč

Banky ING Bank 13.05.2015 | 15:46 0 Komentářů

ING Bank v České republice dosáhla v roce 2014 zisku ve výši 344 mil. Kč a vykázala v retailové oblasti nárůst počtu klientů i objemu jejich vkladů. Výsledky hospodaření za rok 2014 opět potvrzují dlouhodobou stabilitu banky a její pevnou pozici na českém bankovním trhu.

·        Společnost ING Bank v ČR vykázala v roce 2014 čistý zisk po zdanění ve výši 344 mil. Kč a nárůst běžných výnosů o 29 %.

·        Celková výše aktiv dosáhla 133,4 mld. Kč.

·        Většina zdrojů pochází ze spořicího účtu ING Konto; v roce 2014 zaznamenalo ING Konto nárůst klientských vkladů o 2,2 mld. Kč na 87,5 mld. Kč.

·        Objem korporátních úvěrů poskytnutých v roce 2014 je srovnatelný s obdobím předchozího roku.

„Velmi kvalitní hospodářské výsledky české pobočky ING Bank potvrzují její stabilitu a závazek dlouhodobého působení na lokálním bankovním trhu,“ komentuje výsledky Jaroslav Vittek, Country Manager ING Bank Česká republika, a dodává: „Jasná profilace skupiny ING jako banky po oddělení pojišťovací části ING nám umožňuje se plně zaměřit na bankovní služby a být specializovanou bankou v obou segmentech – v tom korporátním i v oblasti zhodnocování pro obyvatelstvo. Jako specializovaná banka cheme naplňovat základní smysl naší existence – umožňovat a pomáhat našim klientům být o krok napřed v životě a podnikání.“

„V oblasti retailového bankovnictví naše strategie spočívá ve specializaci na zhodnocování peněz prostřednictvím jednoduchých, flexibilních a cenově atraktivních produktů pro širokou veřejnost. S ING Kontem jsme byli v roce 2001 průkopníky na trhu spořicích účtů a jsme rádi, že jeho stabilitu a popularitu oceňuje po patnácti letech působení na trhu i veřejnost, která ho v letošním roce hlasováním vynesla na bronzovou příčku v kategorii Cena veřejnosti v anketě Zlatá koruna,“ říká Vittek. „Na podzim loňského roku jsme uvedli na trh alternativní způsob zhodnocování peněz v podobě produktu ING Investice. Jako první na trhu jsme veřejnosti nabídli možnost investovat do podílových fondů bez vstupního a výstupního poplatku, a i díky dalším atraktivním parametrům produktu se můžeme pochlubit pěti tisíci novými klienty s investicemi ve výši půl miliardy korun. V reakci na požadavky našich klientů jsme od dubna rozšířili portfolio ING Investic o tři nové podílové fondy s velmi dynamickým investičním profilem a rizikovou třídou 6.“

„V segmentu korporátního bankovnictví se budeme nadále soustředit na velké lokální a mezinárodní společnosti, finanční instituce a příležitosti v oblasti specializovaného strukturovaného financování. Našim korporátním klientům chceme být partnerem, který poskytuje pobočkovou síť ve více než 40 zemích světa s koordinovaným, harmonizovaným klientským servisem a s jednoduchými, srozumitelnými a transparentními produkty zaměřenými na potřeby mezinárodních firem a dostupnými pomocí digitálních technologií odkudkoliv a kdykoliv,“ uzavírá Vittek.